RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Magazin

Un cuplu de turiști a fost atacat de un urs, în stațiunea Slănic Moldova

În dimineața de duminică, un cuplu de turiști din Republica Moldova a fost atacat de un urs, în apropierea unui hotel din stațiunea Slănic Moldova. Victimele sunt un bărbat în vârstă de 27 de ani și soția sa în vârstă de 24 de ani.

În dimineața de duminică, la ora 10:54, în urma un apel la 112, jandarmii montani din Bacău au intervenit la o unitate de cazare unde un bărbat și soția sa au fost răniți de un urs.

Incidentul a avut loc în timp ce cei doi se plimbau în natură alături de alți vizitatori, fiind surprinși din spate de animalul sălbatic. 

Jandarmii montani au intervenit prompt după apelul de urgență și au găsit cuplul în stare de șoc și cu răni. Ursul s-a retras în cele din urmă din cauza zgomotelor făcute de turiști. Echipajului medical a oferit îngrijiri de urgență celor doi turiști. 

  

Răniții au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe din Onești pentru tratament, iar zona a fost securizată de forțe suplimentare de jandarmi pentru a preveni alte incidente. În paralel, a fost emis un mesaj Ro-alert pentru a avertiza populația locală despre pericol. 

Jandarmii le recomandă cetățenilor să apeleze numărul unic de urgență 112 imediat ce observă animale sălbatice în apropierea așezărilor umane, deoarece acestea pot prezenta un pericol real.  

„Ursul este un animal foarte puternic și imprevizibil. Și puii sunt periculoși, de obicei sunt însoțiți de mamele ursoaice, iar dacă consideră că puiul este în pericol, bineînțeles, ca orice mamă, ursoaica își va apăra puiul“, a spus anterior pentru „Adevărul” prof. dr. ing. Ovidiu Ionescu, prodecan al Facultății de Silvicultură din Brașov.

https://adevarul.ro/stiri-locale/bacau/un-cuplu-de-turisti-a-fost-atacat-de-un-urs-in-2370592.html

Related posts

Mocănița din județul Covasna rămâne fără șine / Plângere penală pentru distrugerea căii ferate înguste din Valea Zânelor

Redacția

Producția serialului „Wednesday”, care „a luat țeapă” în România, se mută în Irlanda

Redacția

Principalele 7 inovații digitale și tendințe pentru comerțul electronic în 2020

Redacția
Încarcă...