RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
IașiSănătate

Aparate radioimagistice de ultimă generație, în valoare de 6 milioane lei, la Spitalul de Recuperare din Iași

Pentru un diagnostic rapid al diferitelor afecțiuni precum și pentru realizarea cu succes a intervențiilor minim-invazive, Spitalului Clinic de Recuperare Iași a achiziționat aparate radioimagistice în valoare de 5.984.510 lei prin finanțare de la bugetul local și din venituri proprii, care vor înlocui aparatura veche și neperformantă din cadrul Laboratorului de imagistică medicală.

Pentru a avea siguranţa unor detalii diagnostice în contextul patologiei extrem de complexe explorate radioimagistic, pentru a limita doza de iradiere și pentru a eficientiza la maximum preluarea solicitărilor de explorări radiologice din ce în ce mai numeroase și mai complexe,  până la finalul lunii august vor instala și autoriza trei echipamente medicale: echipament de tomografie computerizat, echipament radiologic digital cu prindere în tavan și echipament de osteodensitometrie.

„Am adus trei echipamente noi de radiologie, înlocuind aparatele vechi care erau depășite atât moral, cât și fizic. În următoarele trei luni, vom pune în funcțiune și autoriza noul computer tomograf al spitalului, osteodensitometrul și noul aparat RX. De asemenea, vom efectua reabilitări majore în cadrul secției de radiologie medicală. Până la mijlocul anului viitor, vom instala și pune în funcțiune și RMN-ul Spitalului Clinic de Recuperare”, a declarat Carmen Cumpăt, managerul spitalului.

Echipamentele nou achiziționate permit  pacienţilor detalii suplimentare legate de diferitele tipuri de patologii,  asigură şi  absoarbe în condiţii optime fluxul de pacienţi. Prin folosirea tehnicilor de imagistică moderne, se poate evalua cu acuratețe gradul de evoluție a unei afecțiuni, precum și eficiența tratamentului administrat.

  

Imagistica medicală este în prezent în centrul practicilor medicale moderne iar dotarea spitalului cu aparatură de radioimagistică medicală de ultimă generație, care funcționează la standardele cele mai înalte, asigură  pacienților servicii medicale de excelență, mai transmit oficialii unității.

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/aparate-radioimagistice-de-ultima-generatie-in-valoare-de-6-milioane-lei-la-spitalul-de-recuperare–1649608.html

Related posts

Spitalele sunt obligate să rezolve neregulile semnalate de pacienți

Redacția

7 din 10 români iau suplimente alimentare fără să ceară sfatul medicului. Pericolul la care se expun oamenii

Redacția

14 locuri de muncă la Spitalul Municipal Paşcani

Redacția
Încarcă...