RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un bărbat din zona Pașcani infectat cu coronavirus a murit la Spitalul ”Sf.Spiridon” din Iași

Un pacient în vârstă de 68 de ani domiciliat în zona Pașcani a murit la Spitalul Sf. Spiridon din Iași după ce a ajuns în stare gravă fiind declarat pozitiv cu COVID-19. Prof. dr. Diana Cimpoeșu a menţionat faptul că pacientul nu era vaccinat şi că regretă că, în pofida existenței unui vaccin, în august 2021, incă se moare de COVID-19.

De altfel, conform șefei UPU-SMURD Iași, pacientul nevaccinat avea mai multe afecţiuni care au dus la evoluţia nefavorabilă.

Un pacient nevaccinat în vârstă de 68 de ani infectat cu COVID-19 a murit la Iași

Într-o intervenţie, prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași a menţionat faptul că la Spitalul Sf. Spiridon a ajuns un caz grav al unui pacient în vârstă de 68 de ani care era pozitiv la COVID-19. În pofida intervenţiei medicilor, viaţa pacientului nu a mai putut fi salvată. De altfel, medicul a precizat faptul că acesta suferea de diabet zaharat și de tensiune arterială fiind necesar transportul la mai multe spitale din Iași pentru îngrijiri medicale de specialitate:

În cursul gărzii, a ajuns un pacient în stare gravă adus cu ambulanta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Un pacient care era internat de 7 zile cu COVID-19. Dezvoltă complicaţii neurologice şi gastrointestinale necesitând consulturi şi intervenţii de specialitate în Spitalul Prof. Nicolae Oblu şi în Spitalul Sf. Spiridon. Pacientul a fost intubat pe perioada transportului, starea lui era gravă din punct de vedere respirator. Combinat cu patologia pe care pacientul o avea anterior infecţiei cu COVID-19, respectiv diabet zaharat şi tensiune arterială. Evoluţia a fost nefavorabilă în timpul scurt, explică medicul coordonator UPU-SMURD Iași

  

Pacientul a rămas mai multe zile la domiciliu!

Prof. dr. Diana Cimpoeșu a declarat faptul că în pofida apariţiei primelor simptome ale bolii, pacientul a ales să rămână incă câteva zile la domiciliu. Acest lucru a dus automat la agravarea situaţiei medicale şi în cele din urmă la decesul persoanei în cauză:

Este cazul unui pacient nevaccinat care a rămas acasă câteva zile după ce a avut primele simptome de infecţie cu COVID-19, undeva în mediul rural, în zona Pașcani. Pacientul a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase fiind pozitiv dar care a avut o evoluţie nefavorabilă. 68 de ani este o vârsta tânără, o vârstă la care un om are o speranţă de viaţa de 10-15 ani. Situaţia lipsei vaccinării la acest pacient, situaţia rămânerii la domiciliu în momentul apariţiei primelor simptome sunt elemente de agravare şi elemente care au dus la o evoluţie nefavorabilă.Din păcate pacientul a decedat în ciuda eforturilor de Terapie Intensivă şi pe le-am făcut pentru susţinerea vieţii şi pe care şi ceilalţi colegi le-au făcut. menționează prof. dr. Diana Cimpoeșu

La sfârşitul lunii august 2021 este tragic că vedem oameni care mor de COVID-19

În încheierea intervenţiei, prof. dr. Diana Cimpoeșu a declarat faptul că este tragic faptul că în România anului 2020, august, vedem pacienţi nevaccinaţi care mor de COVID-19. De altfel, medicul a precizat faptul că este extrem de important ca persoanele să se vaccineze iar statistic vorbind, persoanele care s-au vaccinat ori nu au contactat boala ori, dacă s-au infectat cu COVID-19 au avut o formă extrem de ușoară:
Suntem la sfârşitul lunii august 2021 şi în România sunt pacienţi care mor din cauza COVID-19 în condiţiile în care ar avea şansa de a fi vaccinat, de a nu face această această boală, sau dacă o fac să facă o formă uşoară care poate fi tratată chiar la domiciliu. Există şansa să fie şi persoane vaccinate care devin pozitive dar la niciunul dintre ei nu a fost o evoluţie nefericită. Toţi au avut o evoluţie bună în doar câteva zile. În schimb, ne doare tare că se moare în continuare de COVID-19 în Iași, august 2021. a conchis prof. dr. Diana Cimpoeșu.

continuare pe www.bzi.ro

Related posts

Toţi copiii născuţi în maternităţile de stat beneficiază de control auditiv gratuit

Redacția

Caz revoltător! O angajată, bolnavă de Covid-19, a fost concediată

Redacția

Incidența cazurilor este în creștere, la Pașcani. 4 decese în 24 de ore, la Spitalul Municipal de Urgență!

Marius Parteni
Încarcă...