RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Un bărbat din Arad, încătuşat în faţa unei şcoli și dus la Poliție. El încerca să-i determine pe elevi să nu poarte mască și a fost reclamat de părinţi

Un bărbat care a protestat în faţa unei şcoli din municipiul Arad împotriva purtării măştii de protecţie a fost reclamat de părinţii altor elevi, iar poliţiştii locali au recurs la încătuşarea acestuia şi sancţionare cu amendă, relatează Agerpres.

Incidentul a avut loc, luni, în faţa Şcolii Gimnaziale „Caius Iacob” din Arad, unde un bărbat a apărut cu o pancartă pentru a protesta împotriva purtării măştii în unităţile de învăţământ. El era însoţit de fiul său, care ar fi elev în acea şcoală.

Pentru că făcea scandal şi încerca să-i determine pe elevi să nu mai poarte masca la cursuri, părinţii altor copii la sunat la Poliţia Locală.

„Un echipaj al Serviciului Ordine Publică şi Circulaţie a intervenit rapid, constatând prezenţa unei persoane de sex masculin care, dotată cu o pancartă, a încercat să determine elevii şi părinţii care îi însoţeau la şcoală să nu se supună normelor legale privind protecţia împotriva pandemiei. Respectivul era însoţit de fiul său, aparent chiar elev la şcoala respectivă, care proceda la filmarea acţiunii părintelui. Deoarece tatăl turbulent a refuzat să renunţe la acţiunea sa şi să părăsească locaţia, echipajul a procedat la imobilizarea şi sancţionarea sa, fără ca, în acţiunea respectivă, persoana în cauză să sufere vreo vătămare”, a informat Poliţia Locală Arad.

  

Conform sursei citate, „acţiunea poliţiştilor locali a beneficiat de aprobarea şi susţinerea părinţilor, care au remarcat inclusiv utilizarea minorului în realizarea acestui demers ilegal de incitare la încălcarea măsurilor de protecţie”.

„După încătuşare, cetăţeanul a fost transportat la sediul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Arad, unde a fost identificat. Pentru fapta sa, numitul C.V. a fost sancţionat contravenţional cu o amendă in valoare de 500 lei în baza Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a mai transmis sursa citată.

g4media

Related posts

Doi minori dintr-un centru de plasament, urmăriți național au fost găsiți în Pașcani, după lungi căutări

Redacția

Tânăr de 19 ani, mort în zorii zilei în urma unui accident pe care l-a provocat, în județul Iași

Redacția

Studenți ai Academiei de Poliție ”A.I. Cuza” București, în practică la Poliția Pașcani

Redacția
Încarcă...