NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ultimele zile: unde se mai pot înscrie candidaţii la universităţile din Iaşi

Aproximativ 4.400 de dosare au fost depuse până în prezent la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi în cadrul concursului de admitere pentru studiile de licenţă, fiind disponibile, în total, 3.650 de locuri. Perioada de admitere pentru 9 dintre cele 11 facultăţi de pe malul Bahluiului va continua până pe 25 iulie, încheindu-se însă pentru Facultatea de Automatică şi Calculatoare (AC) şi pentru cea de Arhitectură.

La AC au fost depuse 589 de dosare pentru locurile la buget şi 27 pentru cele la taxă, fiind disponibile 370 de locuri în total. La Arhitectură sunt depuse 168 de locuri la buget şi 4 la taxă, pentru cele 91 de locuri pentru candidaţii români şi cetăţenii UE. Cu toate că Facultatea de Automatică şi Calculatoare a înregistrat în anii anteriori cele mai multe dosare, anul acesta a fost depăşită de mai multe facultăţi, iar perioada de admitere încă nu s-a încheiat.

Astfel, până în cea de-a doua parte a zilei de ieri, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei avea peste 730 de dosare, Facultatea de Inginerie Electrică peste 630, aproximativ la fel şi cea de Construcţii, iar la Mecanică erau depuse peste 560 de dosare. Un număr mare de dosare au fost depuse şi la Construcţii de Maşini (peste 280), la Hidrotehnică (280) sau peste 200 la Design Industrial (fosta Textile şi Pielărie).

Perioada de admitere se va încheia pe 25 iulie, cu o săptămână mai devreme, în perioada 25 iulie – 2 august candidaţii având posibilitatea să îşi confirme locurile la facultatea dorită.

Advertisements
  

Pentru studiile de masterat au fost depuse aproximativ 350 de dosare, o treime dintre acestea doar ieri. Pentru cele 11 facultăţi sunt disponibile 2.520 de locuri, din care 1.600 la buget.

Advertisements

Admiterea a intrat pe ultima sută de metri şi la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad“: sunt depuse în total 995 de dosare pentru cele 648 de locuri la buget şi cele 245 la taxă. Cele mai multe dintre ele sunt la Facultatea de Medicină Veterinară – 352, în timp ce la Ingineria Resurselor Animale sunt 149, iar la Agricultură sunt 370. Doar la Horticultură ar mai fi locuri libere la buget, în contextul în care admiterea se încheie pe 23 iulie: sunt 124 de dosare pe 129 de locuri.

ziarul de iasi

Advertisements
Advertisements

Related posts

ELEVI DE LA MIRON COSTIN CALIFICAȚI LA FAZA NAȚIONALĂ A OLIMPIADELOR

Teona Gherasim

Barem Matematică, Bacalaureat 2021. Rezolvarea subiectelor a fost publicată pe edu.ro

Redacția

Elevii de la Şcoala “Iordache Cantacuzino” au luat astăzi “Gustări din cămara bunicii”

Ema Roman
Încarcă...