NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Uite oborul, nu e oborul! Primăria se face că nu ştie cine cultivă porumb pe terenul destinat oborului

Administraţia locală se face că nu ştie cine utilizează terenul din zona vechiului aerodrom, destinat amenajării unui obor, dar pe care este cultivat porumb. 

 

  

 

În timpul şedinţei de Consiliu Local de la începutul acestei săptămâni, viceprimarul Vasile Axinte a precizat că Poliţia Locală a început o anchetă în acest caz, demonstrânu-şi interesul pentru aflarea adevărului.

Asta după ce în urmă cu câteva zile, reporterii Actualitatea Tv şi NewsPascani.com au mers pe strada Prisăcii, din cartierul Vatra, pentru a vedea care este terenul mult discutat de edilii locali. Acolo, pe o  suprafaţă de 1,3 hectare, este semănat porumb, în condiţiile în care nimeni nu plăteşte pentru utilizarea terenului.

„Poliţia Locală a fost informată de acest lucru. Astăzi (30.05) este pe teren. A contactat Compartimentul Patrimoniu şi urmează să identifice cine ocupă abuziv acel teren”, a declarat viceprimarul Vasile Axinte.

Asta nu se întâmplă de un an, sau doi, ci de aproximativ 10 ani de zile. În tot acest timp mii de pășcăneni așteaptă să primească titluri de proprietate sau să le fie clarificate situațiile litigioase.

Contactat telefonic, şeful Poliţiei Locale a precizat că a făcut adrese către Serviciile Agricol şi Fond Funciar, Patrimoniu şi Juridic, şi urmează să prezinte rezultatele anchetei.

Nu este pentru prima dată când terenuri alocate pentru amenajarea unor servicii care să deservească populația sunt utilizate de persoane sau societăți agricole. În trecut, terenul din cartierul Fântânele unde trebuie amenajat cimitirul era exploatat de societatea AgroComplex Lunca, ce aparține primarului Dumitru Pantazi.  

Advertisements

Related posts

Mâine va avea loc interconectarea. Apa va fi sistată în Pașcani, Sodomeni și Boșteni timp de patru ore

Teona Gherasim

Procedură reluată pentru achiziția unor camere de supraveghere în zona deal

Marius Parteni

Alegerile parlamentare se vor desfășura pe 11 decembrie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site