NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

UE, criticată de Curtea Europeană de Conturi pentru că nu reușește să repatrieze persoanele cărora la refuză dreptul de ședere în țările blocului comunitar

Uniunea Europeană trebuie să amelioreze modul în care cooperează cu ţările din afara blocului comunitar pentru a-şi îndeplini obiectivul de a deporta mai mulţi migranţi cărora li s-au respins cererile de azil, potrivit unui raport publicat luni de Curtea Europeană de Conturi, relatează DPA şi AFP.

„Cooperarea UE cu statele non-UE nu a fost eficientă în asigurarea faptului că migranţii aflaţi ilegal pe teritoriul UE se întorc în propriile ţări”, le-a declarat Leo Brincat, membru al Curţii Europene de Conturi, jurnaliştilor, prin videoconferinţă.

Numai o treime din cei circa 500.000 de oameni cărora li se refuză dreptul de şedere într-o ţară UE în fiecare an sunt de fapt obligaţi să părăsească blocul comunitar, relevă raportul Curţii Europene de Conturi. Această rată de repatriere scade sub 20% când este vorba despre state situate în afara continentului european.

Motivele pentru această rată scăzută de repatriere – care a făcut obiectul unui plan de acţiune al Comisiei Europene în 2015 – sunt variate. Dificultăţile în a determina state non-UE să-şi primească cetăţenii înapoi reprezintă o parte a problemei, a spus Brincat.

  

Analizând strategia UE în privinţa a zece ţări cu număr mare de cetăţeni nereturnaţi între 2014 şi 2018,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Norvegia ridică toate restricțiile de pandemie: “Au trecut 561 de zile. A venit timpul să ne întoarcem la viața normală”

Redacția

Măsuri drastice în educaţie. Bătăile între elevi pot duce la demiterea profesorilor

Redacția

Victor Ponta: ISU va avea competență legală să închidă cluburile care sunt un pericol pentru viața oamenilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site