RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ucraina: Prima vizită a unui membru al familiei regale britanice de la invazia rusă

Sophie, ducesa de Edinburgh, a vizitat luni Kievul, a anunțat Londra, marcând prima vizită a unui membru al familiei regale britanice în această țară de la invazia rusă, potrivit AFP.

Sophie, ducesa de Edinburgh a Marii Britanii, în vizită la KievFoto: Anatolii Stepanov / AFP / Profimedia

„Am aflat mai multe despre situație în toate realitățile sale, care, desigur, este tristă. Costul uman al războiului este foarte real și știu că toată lumea de aici îl resimte intens”, a declarat ea în cadrul unei recepții la reședința ambasadorului britanic.

  

„Este adevărat că femeile și fetele plătesc cel mai mare preț în ceea ce privește costul uman, în ceea ce privește modul în care sunt afectate și modul în care pot fi folosite ca arme de război”, a spus ea.

„Violul este folosit pentru a înjosi, degrada și distruge”, a continuat Sophie, referindu-se la numeroasele acuzații de violență sexuală aduse armatei ruse în Ucraina.

Potrivit Ministerului britanic de Externe și al Commonwealth-ului, ea s-a întâlnit cu supraviețuitori ai violenței sexuale și ai torturii, care și-au împărtășit poveștile, precum și cu femei strămutate din cauza luptelor și cu copii deportați în Rusia înainte de a fi returnați în Ucraina.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Situația lui Horațiu Moldovan, analizată de Marca, după o jumătate de sezon la Atletico Madrid. Cum l-a descris publicația spaniolă

Redacția

Kylian Mbappe și recordul stabilit în meciul cu Real Sociedad din UEFA Champions League

Redacția

Johnny Depp câștigă procesul de defăimare împotriva fostei sale soții, Amber Heard, și primește despăgubiri de 15 milioane de dolari

Redacția
Încarcă...