NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ucraina denunță organizarea alegerilor parlamentare ruse în Crimeea / Moscova se bazează și pe votul locuitorilor din Donbas

Kievul a denunţat joi organizarea unor alegeri legislative ruseşti atât în Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de către Moscova, cât şi participarea la acest vot a unor locuitori din estul separatist pro-rus al Ucrainei, în special în regiunea Donbas, relatează AFP, citată de News.ro.

„Ceea ce face (Rusia) prin faptul că organizează alegeri naţionale (în Ucraina) reprezintă o încălcare a dreptului internaţional”, a denunţat într-o conferinţă de presă ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Rusia a distribuit peste 600.000 de paşapoarte în estul separatist al Ucrainei, în timp ce Crimeea este considerată de către Moscova drept parte integrantă a teritoriului rus.

Secţii de votare sunt prevăzute în Crimeea, în cadrul alegerilor legislative care au loc începând de vineri şi până duminică în Rusia.

  

Locuitorii regiunior separatiste Doneţk şi Lugansk pot participa la acest scrutin în mod online sau pot vota în regiunea rusă Rostov, situată la frontiera cu Ucraina.

„Ocupaţia rusă va lua sfârşit într-o zi”, a declarat Kuleba, „iar atunci când se va întâmpla acest lucru” Rusia „va trebui să dea socoteală”.

Ucraina se află în război, din 2014, cu separatişti proruşi, susţinuţi militar şi financiar de Rusia,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Descoperire îngrijorătoare a cercetătorilor NASA după ce au survolat un gheţar masiv din Groenlanda: Ar trebui să ne îndepărtăm de ţărmuri

Redacția

Incertitudine din cauza pandemiei: Amazon amână până în ianuarie 2022 momentul la care angajaţii vor reveni la birou

Redacția

Din vara vom avea buletine biometrice

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site