NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Tribunalul Iași și-a declinat competența către Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „AgroComplex”

Trei inculpați din dosarul „AgroComplex” au solicitat Tribunalului Iași să le ridice controlul judiciar și măsurile asiguratorii decise împotriva lor de procurorii DNA, însă cererile lor nu au fost judecate la termenul de astăzi.

Este vorba despre Georgeta Huțanu, Constantin Cojocaru și Laura Tabarcea care au sperat că începând de astăzi își vor putea accesa banii din bănci sau vor putea părăsi raza municipiului Pașcani.

Din păcate pentru ei, judecătorii completului de drepturi și libertăți au declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Motivul invocat de magistrați este prezența în acest dosar a doi parlamentari: Neculai Rățoi și Florin Constantinescu, care în conformitate cu prevederile legii nu pot fi judecați decât de instanța supremă.

  

Astfel, cei trei inculpați vor trebui să aștepte până dosarul va primi termen la Înalta Curte de Casație și Justiție sau vor apela la bunăvoința procurorilor DNA care au în putere să anuleze măsurile asiguratorii și de control judiciar instituite împotriva lor.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Post vacant scos la concurs de Primăria Pașcani. Condiții de vechime de minim 7 ani

Oana Cordoneanu

Gratuitate pentru elevi, nu și pentru însoțitori! Una din soluțiile PSD la propunerea de transport a elevilor către școala “Ion Creangă”

Marius Parteni

Plombări pe drumurile ciuruite din judeţ începând de săptămâna viitoare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site