NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Facilități fiscale pentru societățile B.I. Andru SRL, Dalia și Radu SRL, Laris Impex SRL și Legume SA, la propunerea primarului Pantazi

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de luni, 30 septembrie, se regăsesc și o serie de proiecte de hotărâre prin care se propune acordarea unor facilități fiscale la plata datoriilor pentru o serie de societăți comerciale din municipiul Pașcani, dar și pentru două persoane fizice. Inițiativa aparține primarului Dumitru Pantazi, iar votul va fi dat de plenul Consiliului Local.  

Societatea comercială B.I. Andru SRL a depus o cerere la Primărie prin care solicită eșalonarea la plata obligațiilor către Consiliul Local a datoriilor înregistrate, pentru un contract de concesiune. La data depunerii cererii, 30 iunie 2013, societatea înregistra o datorie de 10.116,99 lei, din care 8.094,71 lei debit și 2.022,28 lei majorări și penalități de întârziere. Propunerea edilului local către consilieri este aceea ca debitul să fie achitat eșalonat în 24 de luni.      
O altă societate Dalia și Radu SRL, prin administratorul Vasilică Păduraru, solicită eșalonarea obligațiilor restante către bugetul local în sumă de 41.687,67 lei. Din această sumă, 33.887,39 lei reprezintă debitul inițial, iar 7.800,28 lei accesorii. Primarul Dumitru Pantazi propune plata datoriei eșalonat în 24 de luni.
Laris Impex SRL, administrată de Maria Stratulat Dobreanu, înregistrează în evidențele Primăriei Pașcani un debit de 9.713,22 lei, din contractele de închiriere a bunurilor aparținând domeniului public. Din această sumă 7.449,77 lei reprezintă debitul inițial, iar 2.263,45 lei accesorii aferente. Reprezentanții acestei societăți solicită să fie scutiți de plata majorărilor de întârziere la plata chiriei. Dacă va fi aprobată solicitarea societatea trebuie să achite debitul în cinci zile de la comunicarea hotărârii Consiliului Local.     
De cea mai mare scutire ar putea beneficia societatea Legume SA. La data de 30 august 2013 aceasta înregistra un debit de 170.244,34 lei, din care 94.648,74 lei este debitul inițial, iar 75.595, 60 lei accesorii. Mihai Jitaru, administratorul societății, solicită Consiliului Local scutirea la plata majorărilor și penalităților de întârziere izvorâte din contractele de concesiune și închiriere aparținând domeniului public. El se angajează ca în termen de cinic zile de la comunicarea hotărârii să achite în totalitate debitul inițial.  
Pe masa consilierilor vor ajunge și două cereri venite din partea unor persoane fizice din municipiul nostru. Lucia și Gheorghe Boaru solicită scutirea la plata accesoriilor în sumă de 423,12 lei aferente impozitului pe clădiri și teren. Cei doi soți se angajează să achite debitul inițial în sumă de 736,07 lei, în termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii.
Octavian Atodiresei solicită scutirea de la plata accesoriilor în valoarea de 1.138,44 lei aferente impozitului pe clădiri restant, rezultate din impozitul datorat. Și acesta se obligă să achite în termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii debitul inițial în sumă de 551,63 lei.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  
Advertisements

Related posts

Restricții rutiere pe strada Mihail Kolgălniceanu!

Marius Parteni

Apa Vital sistează apa la blocurile din Pașcani în mod abuziv: „Mi-au zis să le dau o scară de bloc, care nu are apometru afară!” Au oprit apa la o scară care avea doar 1.800 de lei datorie!

Răzvan Grecu

Tichetele sociale se distribuie de mâine din fostul sediu al Primăriei

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site