RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Trei oferte pentru modernizarea drumului Târgu Frumos – Botoşani

 

 

După două licitaţii nereuşite, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că, în prezent, există trei oferte depuse pentru reabilitarea şi modernizarea Drumului Naţional 28B, Târgu Frumos – Botoşani, oferte aflate în procedura de evaluare.

  

 

Prima licitaţie a fost demarată în mai 2018 şi anulată pe 22 ianuarie în acest an, CNAIR motivând că toate cele 12 oferte depuse erau neconforme. Aşa că licitaţie a fost reluată pe 6 martie, cu o zi înainte de vizita ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, la Botoşani. După o nouă amânare, în mai, luna trecută au fost finalizate procedurile.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Drumului Naţional 28B, Târgu Frumos – Botoşani, în lungime de 71,512 km, are o valoare estimată a investiţiei de 268.610.000 lei fără TVA. Cu aceşti bani se urmăreşte a se face proiectarea drumului, dar şi execuţia lucrărilor pe o lungime de 71,512 kilometri, dintre care 39 de kilometri pe teritoriul judeţului Botoşani, iar investiţia mai cuprinde reabilitarea a opt poduri pe tot traseul şi construirea unuia nou.

Reabilitarea şi modernizarea DN 28 B, Târgu Frumos – Botoşani, are finanţare de la bugetul de stat, iar după finalizarea procedurilor de obţinere a finanţării din fonduri UE, aceste lucrări vor fi finaţate din fonduri europene nerambursabile.

Durata contractului este de 29 luni, iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 5 ani şi poate fi majorată de ofertanţi până la un maxim de 8 ani.

Potrivit anunţului de pe SEAP, câştigătorul licitaţiei ar trebui anunţat, cel mai târziu pe 22 octombrie, ora 18. De la acea dată va începe să curgă timpul alocat proiectării, cinci luni, după care alte 24 de luni pentru execuţie. În cel mai optimist scenariu, lucrarea va fi finalizată în martie 2022. 

 sursa www.ziarulevenimentul.ro

Related posts

Pașcani și Târgu Frumos: Ziua Eroilor marcată pe timp de pandemie

Oana Cordoneanu

Primăria vrea să închirieze teren pentru o terasă în cadrul Ștrandului Municipal Pașcani!

Marius Parteni

Mioara Petrescu, USR, solicită Primăriei să cumpere măști de protecție pentru pășcăneni

Răzvan Grecu
Încarcă...