NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Surse: Amenzi și somații pentru cele 33 de societăți și persoane fizice ce ocupă domeniul public, fără documente! Urmează deciziile de demolare și lupta în instanță!

Polițiștii locali au acordat mai multe sancțiuni, societăților comerciale și persoanelor fizice ce au fost depistate în anul 2009 că ocupă domeniul public fără documente legale. Informațiile au fost obținute de NewsPascani.com pe surse, raportul final urmând să fie definitivat la finalul lunii august – începutul lunii septembrie.

 

Conform informațiilor neoficiale, pentru construcțiile edificate fără autorizație de construire ar fi fost acordate 7 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 7.000 de lei. Printre societățile amendate se află și Lorimer SRL ce aparține consilierului local Marius Pintilie.

Cât privește ocuparea domeniului public fără documente legale, polițiștii locali au acordat 17 sancțiuni, dintre care 0 avertismente. În total amenzile pentru ocuparea domeniului public însumează 4.000 de lei.

Polițiștii locali au acționat în urma unui referat semnat de către primarul Dumitru Pantazi. Edilul șef a indicat expres căror societăți comerciale să le fie verificate documentele. În mod absolut surprinzător, societatea fiicei primarului Dumitru Pantazi și AgroComplex Lunca Pașcani SA, societatea la care edilul șef este acționar majoritar, nu au fost pe lista înmânată oamenilor legii, deși și acestea ocupă domeniul public fără documente legale și fără a avea autorizație de construire.

Nici spațiul comercial în care funcționează Banca Transilvania ce ocupă 160 de metri pătrați din domeniul public nu a fost pe lista primarului Dumitru Pantazi, deși comisia de urbanism a transmis către edilul șef un raport în care arată ca acea construcție a fost edificat ilegal.

Conform unor informații din cadrul Primăriei municipiului Pașcani, cei care au primit amenzi pentru construcții ilegale vor primi decizii de demolare. Acestea vor putea fi atacate în instanță, iar șansele ca municipalitatea să câștige sunt foarte mici, deoarece Primăria știa de construcțiile nelegale încă din anul 2010. Mai mult, nici amenzile date nu vor fi menținute de judecători, deoarece termenul de 3 ani, dintre constatarea unei nelegalități în domeniul siguranței construcțiilor și emiterii procesului verbal de sancționare este de 3 ani, această perioadă fiind depășită demult.

Primarul Dumitru Pantazi nu a răspuns apelurilor repetate pentru a lămuri lipsa societăților membrilor familiei sale de pe lista dată polițiștilor locali.

Advertisements
Loading...

Related posts

Primarul Municipiului intră din nou în concediu

Marius Parteni

Drumul național Moțca – Pașcani – Târgu Frumos este operațional . DC 104 Hanul Ancuței – DJ 208 Mogoșești-Siret este închis

Marius Parteni

Atenţie șoferi! Semafoarele vor fi repuse în funcțiune abia săptămâna viitoare!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site