NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Trei ani cu suspendare a primit un șofer implicat într-un accident mortal, în care doi pășcăneni și-au pierdut viața striviți de un camion

Un bărbat care a provocat un accident mortal în anul 2012, în care au decedat doi pășcăneni soț și soție, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă.  Condamnarea a fost stabilită de Judecătoria Pașcani, pe data de 11 noiembrie 2015.

  

Andrei Ionuț Toma, în vârstă de 39 de ani,  are un termen de încercare de 5 ani, și este obligat la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat, în cuantum total de 2800 lei.

 Pe data de 17 iulie 2012, acesta se afla la volanul unui autotren încărcat cu prundiș care aparținea firmei fostului consilier PSD, Dinu Apăvăloaei. Într-o curbă periculoasă, în zona Codrii Pașcanilor, șoferul camionului a încercat să depășească o altă mașină, a intrat pe contrasens și a strivit efectiv un autoturism Dacia, care circula regulamentar.

Datorită carosabilului umed și a neadaptării vitezei, a acroșat frontal Dacia 1310 condusă de Sebastian Câmpeanu, în vârstă de 61 de ani, din Pașcani. Alături de acesta se afla soția sa, Elena, de 56 ani. În urma impactului, autoturismul Dacia, care a fost prins sub autotren, a fost avariat în proporție de 90 %, iar cele două persoane au decedat pe loc.

 Înainte de a se pensiona, Sebastian Câmpeanu a fost mecanic și instructor de mecanici la Depoul CFR Pașcani. Soția sa, Elena, fusese magazioneră.

 Urmașii celor decedați s-au constituit în parte civilă în acest proces început în anul 2014.

 Firma de asigurări Euroins România, în calitate de parte responsabilă civilmente,  a fost obligată să plătească despăgubiri civile, reprezentând daune materiale de 540.495, 65 lei.

 Judecătoria Pașcani a obligat firma de asigurări la plata dobânzii legale la sumele reprezentând despăgubiri civile, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, până la data achitării efective.

 Decizia magistraților nu este definitivă și se poate ataca cu apel.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Șoferi depistați de polițiștii pășcăneni, conducând autoturisme având permisele reținute

Redacția

Accident cu victime, după ce un BMW a lovit o căruță la Sirețel

Oana Cordoneanu

Tineri reținuți pentru furt de benzină din rezervoarele unor mașini

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site