NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

A crescut numarul politistilor agresati. Motivele: lipsa de tact si alcoolul de proasta calitate

Bilantul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi pe primele noua luni ale anului arata ca numarul cazurilor de ultraj contra politistilor a crescut cu 50 la suta. Conducerea IPJ considera ca de vina pentru aceste incidente sunt tot agentii de politie, pentru ca nu stiu cum sa potoleasca spiritele.

„In perioada ianuarie – octombrie 2012 au fost inregistrate sase astfel de cazuri, iar in aceeasi perioada a acestui an s-au inregistrat noua cazuri. Am concluzionat ca a fost vorba despre lipsa de tact la anumite interventii, de tactica gresit abordata in interventie fata de anumiti scandalagii”, spun reprezentantii IPJ Iasi.

Cele mai multe cazuri de violenta, ce apar pe fondul consumului de alcool, se intalnesc in mediul rural. In general, acestea apar in mod spontan intre rude sau prieteni. „Este nevoie de o mai mare fermitate a politistilor, mai ales in mediul rural, unde exista multe conflicte spontane intre vecini sau in mediul familial, pe fondul consumului de alcool, iar asta si pentru ca se consuma, in continuare, mult alcool de proasta calitate”, a precizat chestorul Ioan Scripniciuc, seful IPJ Iasi.

  

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Soţia agresivă, evacuată din locuinţa comună. „Bea si mă bate”, se plânge soţul

Redacția

Dosarul dezvoltatorilor imobiliari: Se judecă contestaţia la arestarea milionarului Zămosteanu

Redacția

Sancţionaţi pentru că au aruncat deşeuri într-o râpă din suburbia Sodomeni

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site