NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Tot mai mulţi pacienţi diagnosticaţi cu HIV/SIDA după pandemie / Medic infecționist: Avem cu 30% mai mulţi decât înainte de pandemie / În pandemie, oamenii nu au mai ajuns în spitale

Dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist şi director medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală a declarat pentru News.ro că tot mai mulţi pacienţi sunt diagnosticaţi în această perioadă cu HIV/SIDA, cu 20-30 % mai mulţi faţă de anii de dinainte de pandemie, mulţi dintre ei fiind tineri.

Fenomenul a apărut pentru că în pandemie oamenii nu au mai mers spre spitale pentru controale şi diagnostic iar acum ajung la unităţile medicale cu alte probleme de sănătate şi descoperă că au şi această afecţiune, în urma testelor. Creşterea numărului de cazuri diagnosticate este pusă şi pe seama numărului tot mai mare de oameni care folosesc droguri injectabile, fenomen care are loc deja în România, dar şi în alte state, de mai mulţi ani. Medicul Adrian Marinescu spune că pot apărea complicaţii grave în cazul în care un pacient cu HIV face şi gripă sau boala COVID-19.

Advertisements

„Cred că nu greşim dacă spunem că este un fenomen care este legat de momentul actual al pandemiei. Nu aş spune post pandemie pentru că suntem încă în pandemie. Din păcate, cei aproape 3 ani înseamnă printre altele şi subdiagnosticarea pentru infecţiile hiv/sida, în mod real, ceea ce înseamnă că pacienţii s-au infectat dar nu au ajuns la spital şi atunci nu au avut un diagnostic,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

A vrut să-l omoare pentru o glumă. Victima a fost lovită în cap cu un pistol, înjunghiată şi lăsată în agonie

Redacția

Ordin emis de demnitar pentru despăgubirea fermierilor afectați de secetă

Redacția

Romașcanu: Conducerea TNB va face o anchetă și va depune plângere pentru distribuirea neautorizată a unei publicații/ Iulian Bulai a vorbit despre o „fițuică extremistă care acompania monologul lui Dan Puric”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site