NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Italia: Sprijinul pentru sancțiunile impuse Rusiei e în scădere, la fel ca și pentru înarmarea Ucrainei

Disputele pe tema înarmării Ucrainei au creat disensiuni în sânul celui mai mare partid parlamentar din Italia, situația scoțând în evidență poziția diferită din această țară sud-europeană în privința gradului său de implicare în rezistența Kievului împotriva forțelor ruse, potrivit Wall Street Journal, citat de Rador.

Luigi di Maio si Giuseppe ConteFoto: Captura Twitter

Marți seara, Mișcarea 5 Stele, un partid populist eclectic care, pe vremuri, a ilustrat marile nemulțumiri ale italienilor față de clasa lor politică, s-a rupt în două, zeci de parlamentari părăsind partidul în avantajul unei noi grupări, conduse de ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, care sprijină în continuare ajutorul militar acordat Ucrainei.

  

Di Maio a atacat conducerea Mișcării 5 Stele din jurul lui Giuseppe Conte, fostul premier italian, din cauză că a contestat decizia Italiei de a trimitte arme în Ucraina.

Advertisements
Advertisements

“În fața atrocităților comise de Putin în Ucraina, nu putem continua să manifestăm vreo nesiguranță”, a declarat Di Maio marți seara, explicându-și astfel decizia de a părăsi Mișcarea 5 Stele, pe care o conducea. “Trebuie să hotărâm de care parte a istoriei ne situăm: de partea Ucrainei, o țară atacată,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Biserică ridicată ilegal! Prin acoperiș trece un stâlp de electricitate

Redacția

Liderii UE vor ca certificatul digital COVID să aibă aceeaşi valabilitate pentru toate statele membre

Redacția

Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Pentru reformele asumate prin PNRR nu există spațiu de negociere. Dacă nu îndeplinești obiectivele nu mai primești tranșele de bani din 6 în 6 luni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site