RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Topul celor mai atractive destinații urbane din lume în 2023

Parisul a fost desemnat încă o dată cea mai atractivă destinație urbană din lume, potrivit unui raport anual realizat de compania globală de cercetare de piață Euromonitor International, relatează CNN.

Top 100 City Destinations Index 2023, realizat în parteneriat cu compania de date Lighthouse, a analizat principalele orașe din întreaga lume și le-a clasificat în funcție de criterii precum turismul, sustenabilitatea, performanța economică și sănătatea și siguranța.

Europa a dominat clasamentul, cu șapte dintre primele 10 orașe și 63 de țări în primele 100. Singurele orașe non-europene din top 10 au fost Dubai, pe locul 2, Tokyo, pe locul 4 și New York, pe locul 8.

Madrid a ocupat locul al treilea, în timp ce Amsterdam, Berlin și Roma s-au situat pe locurile 5, 6 și, respectiv, 7. Barcelona și apoi Londra au completat topul 10.

  

Asia s-a descurcat bine în top 20, deoarece Singapore (11), Seul (14), Osaka (16) și Hong Kong (17) au intrat toate pe listă.

Raportul atribuie succesul Europei „urbanizării rapide și adoptării pe scară largă a tehnologiei”. Călătorii doresc acum internet de mare viteză, opțiuni flexibile de rezervare și spații pentru lucrul la distanță.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Iohannis, la Praga: Voi sublinia nevoia solidarităţii cu Ucraina

Redacția

Morți suspecte. Patru cadavre, printre care și al unui copil, găsite în casă, fără niciun semn de violență

Redacția

LaLiga: Barcelona, succes la limită în fața Osasunei

Redacția
Încarcă...