NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

100 de poliţişti din IPJ Iaşi şi-au manifestat intenţia de a ieşi la pensie

Valul de pensionări din poliţia ieşeană a crescut în intensitate. În acest moment, aproximativ 100 de poliţişti din Iaşi şi-au manifestat intenţia de a ieşi la pensie, aceştia întrunind condiţiile legale de ieşire din sistem. O parte dintre ei aşteaptă noile reglementări legislative, însă alţii au înaintat rapoartele finale către conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi la auzul veştii că Guvernul va mări vârsta de pensionare.

În acest moment, deficitul de personal din poliţia ieşeană este de 90 de posturi în organigramă. O mică parte dintre oamenii legii care intenţionează să iasă la pensie au funcţii, însă majoritatea au experienţă acumulată în domeniu. În urmă cu o săptămână, jurnaliştii „Ziarul de Iaşi“ au relatat că opt poliţişti cu experienţă vor să iasă la pensie numai de la Secţia 4 Tătăraşi, una dintre cele mai „aglomerate“ în infracţiuni sesizate din municipiul Iaşi. La această secţie activează în jur de 40 de oameni, iar locurile celor opt vor fi „acoperite“ foarte greu. Cel mai probabil, poliţiştii vor fi înlocuiţi de către alţi poliţişti aduşi de la posturile de poliţie din mediul rural, care au acumulat deja o „experienţă“ de un an sau doi în uniforma de poliţist. Sau, posturile acestora vor fi scoase la concurs din sursă externă, adică pentru doritorii din afara sistemului. „Este un număr foarte mare de oameni pentru o secţie de poliţie aglomerată. La Secţia 4 Tătăraşi lucrează poliţişti la judiciar, sunt oameni şi la Ordine Publică, sunt oameni de serviciu non-stop. Va fi foarte greu de acoperit golul lăsat“, ne-a spus atunci un poliţist.

 „Nu sunt mulţi cu funcţii, însă pleacă mulţi cu experienţă, care va conduce la coborârea gradului de eficienţă. Practic, pleacă oameni de la fiecare structură, cei mai mulţi la auzul veştii că va creşte vârsta de pensionare. Sunt oameni care nu vor să lase uniforma dar nu au ce face şi se pensionează, pentru că se gândesc că o să vină vremuri grele“, s-a plâns un alt poliţist. Abia în vară la Poliţiei Iaşi îi va fi repartizat un lot de absolvenţi de la academia de poliţie. De altfel, ultimul val mare de pensionări din poliţia ieşeană a avut loc în anul 2017, când s-au pensionat peste 200 de poliţişti, inclusiv chestorul Ioan Scripniciuc.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Simone Tempestini a câştigat Raliul Iaşului 2015 şi totodată titlul naţional la raliuri (VIDEO)

Răzvan Grecu

O persoană s-a urcat pe un bloc din Iași și a amenințat că se aruncă în gol. A fost dus la Institutul de Psihiatrie Socola

Redacția

Cea mai mare pensie din Iași: 8.000 de euro/lună. Cine o încasează?

Redacția
Încarcă...