NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Timp de două zile pășcănenii nu pot merge să-și rezolve problemele la Primărie. Joi este grevă, vineri zi liberă de la Guvern

Vacanța de 1 Mai, prelungită cu o zi de grevă generală în administrația locală.  Nemulţumiţi de dezinteresul Guvernului faţă de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor din administrația publică locală, angajații vor intra mâine în grevă generală de o zi.

Salariații Primăriei Pașcani vor veni la muncă, însă nu își vor desfășura activitatea, ce vor protesta în fața instituției pentru a-și cere drepturile.

 “Săptămâna trecută, Federația Națională a Sindicatelor din Administrație a propus o grevă de o zi care va avea loc și la Primăria Municipiului Pașcani. Mâine, toată ziua, salariației vor fi la lucru, însă nu își vor desfășura activitatea”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.  

 Și cum ziua de 1 Mai este dată liberă de la Guvern, persoanele  care au probleme de rezolvat la administrația locală, o pot face de luni, 4 mai, atunci când funcționarii vor fi la Primărie.

 „Data de 1 Mai va fi liberă, este dată de la Guvern. Vineri, la Primăria Pașcani nu va fi program de lucru, funcționarii publici vor fi liberi, activitatea se va relua începând de luni”, a mai menționat purtătorul de cuvânt.  

 Angajații pășcăneni afiliați Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație, alături de mii de colegi din țară, au făcut în luna februarie 2015 o grevă de avertisment, însă nu au rezolvat nimic și din acest motiv au stabilit mâine un nou protest mai amplu.  

 Ultima grevă generală în administraţia publică a durat trei zile şi a avut loc în anul 2010, când Guvernul Boc a decis reducerea salariilor bugetarilor. După cinci ani, tot salariile reprezintă motivul pentru care funcţionarii refuză să meargă la muncă. Sindicaliştii cer Guvernului să aplice Legea salarizării unice.

 De asemenea, funcţionarii mai doresc ca Guvernul să reia şi acordarea tichetelor de masă, care în anii trecuţi se acordau în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi ajungeau la o valoare de aproape 200 de lei pe lună.

 Dacă nu vor obţine ce vor în urma grevei generale de mâine, funcţionarii sunt hotărâţi să iasă în stradă pe 27 mai, în cadrul unui miting ce se va desfăşura în Bucureşti. Mai mult, sindicaliştii sunt determinaţi să strângă semnături pentru declanşarea unei greve generală pe perioadă nedeterminată, în luna octombrie.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Autobuz nou pentru transportul în comun la RAGCL

Răzvan Grecu

Fosta clădire a Bibliotecii Municipale „Leonard Gavriliu” se prăbușește

Răzvan Grecu

Turişti cu haine de vară, blocaţi în maşini din cauza zăpezii, pe Transalpina

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site