RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

TIMELINE Războiul declarațiilor. Cum au ajuns polonezii de la ”frații ucrainenilor” la ”sprijinitorii indirecți” ai Rusiei/ Poate cea mai solidă relație a Kievului, deteriorată în mai puțin de două luni

Una dintre cele mai solide relații diplomatice ale Ucrainei în timpul războiului, cea cu Polonia, s-a deteriorat brusc și răsunător în mai puțin de două luni, pe fondul crizei cerealelor de la Kiev și al campaniei electorale cruciale de la Varșovia. 

În fapt, nucleul dur al declarațiilor belicoase a explodat în mai puțin de o săptămână, după ce Polonia a anunțat că va impune propriile restricții naționale grânelor ucrainene, Kievul i-a acționat în instanță, iar Varșovia a anunțat că nu le mai trimite armament, nuanțând ușor declarația ulterior.

Escaladarea conflictului polono-ucrainean se sprijină în două puncte nevralgice: 

  1. Interdicțiile impuse cerealelor ieftine ucrainene pe piețele locale europene (vezi Polonia, Ungaria, Slovacia). Acest lucru pune și mai multe probleme Kievului după ieșirea Rusiei din inițiativa “Grâne la Marea Neagră”, intermediată de Națiunile Unite, care asigura transportul cerealelor ucrainene pe mare.
  2. Campania electorală din Polonia, crucială pentru direcția pe care o va urma țara. Guvernul de la Varșovia se află cu doar o lună înainte de alegerile parlamentare despre care experții spun că ar putea zgudui politica țării prin două noi coaliții riscante, iar partidul aflat la putere, PiS (Lege și Justiție),

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Spitalul Județean din Oradea scoate la concurs peste 170 de posturi, dintre care 3 medici și 51 de asistenți

Redacția

Coaliţia s-a rupt, moţiunea de cenzură este în aer

Redacția

Germania vede spectrul recesiunii: Exporturile au căzut mult mai mult decât se estimase

Redacția
Încarcă...