NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Tentativă de asasinat în Ucraina / Peste zece focuri de armă au fost trase în mașina în care se afla principalul consilier al președintelui Zelenski

Peste zece focuri de armă au fost trase miercuri către mașina care îl transporta pe principalul consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Un oficial de rang înalt a calificat atacul drept o „tentativă de asasinat”, relatează Reuters.

Atacul asupra mașinii s-a produs lângă satul Lesnyky, la aproximativ 5 km în afara capitalei Kiev, rănind șoferul, se arată într-o declarație a poliției, care a precizat că a fost deschis un dosar penal, atacatorul fiind suspectat de crimă premeditată.

Un post de televiziune local a declarat că cel puțin 19 găuri de glonț ar putea fi văzute pe partea de parbriz din dreptul șoferului mașinii.

Un parlamentar ucrainean a spus că consilierul prezidențial, Serhiy Shefir, nu a fost rănit. Shefir este un apropiat al președintelui Zelenski, conducând un grup de consilieri.

  

Zelenski, care a venit la putere cu promisiunea de a lupta împotriva oligarhilor țării și împotriva corupției, se află în prezent în Statele Unite la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Biroul său a declarat că Zelenski a fost informat și că va comenta incidentul în scurt timp.

Un alt consilier al președintelui urcrainean, Mykhailo Podolyak,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Noi detalii înfiorătoare în cazul băiețelului de 8 ani ucis de tată

Redacția

DOCUMENT Strategia de vaccinare împotriva COVID-19: România își propune să ajungă la o rată de vaccinare de 70% în 2022 și de 90% în 2023. Țara noastră se așteaptă să vaccineze doar 20% dintre copiii sub 12 ani

Redacția

Când se va da verdictul în cazul judecătorului cercetat disciplinar pentru că „a scos pe tuşă” Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site