NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Temperaturi de 1 grad Celsius în saloanele spitalului de la Lețcani. Pacienţii au fost mutaţi în alte unităţi

Spitalul Mobil de la Leţcani a fost inaugurat în luna octombrie 2020, după îndelungi dispute politice, care au întârziat deschiderea unităţii medicale.

Spitalul Mobil de la Leţcani rămâne închis şi săptămâna aceasta, după ce a fost închis încă de la mijlocul lunii ianuarie, pentru lucrări de igienizare şi dezinfecţie, spunea managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Florin Roşu, la momentul respectiv. 

”Estimăm că undeva la sfârşitul săptămânii viitoare va putea fi reluată activitatea, dar asta depinde de cei de la Euronest. Noi am terminat sterilizarea spaţiilor, iar Euronest trebuie să mai monteze nişte stabilizatoare de tensiune şi să mai vină firma turcă să verifice instalaţia electrică şi de climatizare. Din câte ştiu eu, s-au montat în partea de ATI şi în jumătate din partea de boli infecţioase”, a declarat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, conform ziaruldeiasi.ro. 

În ciuda faptului că nu temperaturile negative ar fi fost motivul închiderii iniţiale, după cum transmiteau reprezentanţii spitalului, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a spus că Iaşiul ar fi fost centrul unei ştiri negative dacă unitatea nu ar fi fost închisă. 

  

Florin Roşu spunea atunci că totul este o coincidenţă, iar închiderea nu are legătură cu temperaturile scăzute care se anunţau la Iaşi.   

”Iaşiul ar fi fost centrul unei ştiri negative internaţionale şi nimeni nu garantează astăzi că nu am fi avut victime. Adevărul este că, păstrând instalaţiile de caldură în funcţiune şi programând temperatura de peste 20°C, în saloane aceasta a fost unitară sau chiar negativă, aşa cum veţi putea vedea şi în fotografiile ataşate, din perioada în care am monitorizat temperaturile înregistrate. Asta este inacceptabil!

Le-am spus astăzi domnului manager Florin Roşu, pe care îl felicit pentru decizia corectă luată, dar şi doamnei director al EURONEST, Alina Popa, că până când stabilizatoarele de tensiune nu sunt montate, fiindcă nu sunt încă, şi până când echipa de tehnicieni ai furnizorului turc, care încă nu a ajuns, nu-şi termină sarcina de a face o verificare completă a instalaţiilor şi nu vom face un test de câteva zile, nu vom fi de acord să readucem pacienţii la Spitalul de la Leţcani”, a anunţat Costel Alexe pe pagina sa de Facebook. 

Pacienţii de la Spitalul Mobil de la Leţcani au fost mutaţi la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, respectiv la Spitalul de Boli Infecţioase. Spitalul Mobil de la Leţcani este considerată secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva”. 

adevarul

Advertisements

Related posts

Cazuri de coronavirus la școli din Pașcani și Ciohorăni

Redacția

Siropul de brad, remediu natural pentru tratarea problemelor respiratorii

Redacția

Unii angajaţi din sănătate sunt nemulţumiţi de indemnizaţia de hrană. Spitalul Municipal Paşcani va plăti mai puțin pentru zilele lucrate în weekend

Redacția
Încarcă...