NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Te poți infecta ușor cu noul coronavirus dacă ești fumător? Ce spune dr. Emilian Imbri

Fumatul este o cale rapidă de a te infecta cu noul coronavirus.

„Fumatul este cea mai interesantă cale de transmitere. Fără să vrei atingi cu buzele degetele cu care scoţi ţigara din pachet. Dacă o mai şi oferi, ca între fumători, riscul este imens”, a declarat Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş”.

Medicul spune că virusul nu se transmite dacă sunt respectate măsurile de igienă recomandate.

Să ştiţi că virusul nu intră pe sub tiv, pe sub pantaloni şi urcă pe picior în sus. Sau găseşte o crăpătură în combinezoane şi se streacoară şi începe să te mânânce pielea. Virusul intră pe mucoasă bucală, nazală şi conjunctive”, a afirmat Emilian Imbri.

  

O persoană se poate infecta fie atunci când este în contact cu cineva bolnav de Covid-19, fie când atinge o suprafaţă care nu a fost dezinfecată şi duce mâna la faţă. Şi pentru că virusul poate rezista mai multe zile, mâinile trebuie spălate de fiecare dată când atingi un obiect sau o suprafaţă care nu au fost dezinfectate.

BZI

Advertisements

Related posts

Varianta Delta reprezintă 83% din noile cazuri de COVID în SUA

Redacția

Vlad Voiculescu: Semnarea acordului pentru vaccinul CureVac dă dreptul României de a plasa comenzi dacă va fi aprobat și dacă statul român va considera oportun. Nu s-a cheltuit nici un singur cent / Cîțu ia atâtea decizii proaste încât vaccinurile expiră în depozite

Redacția

PNL Bihor a aprobat moţiunea cu care Orban candidează pentru un nou mandat la şefia PNL. Ce a spus liderul PNL

Redacția
Încarcă...