RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Taxe și impozite în Israel: Cine dă bani Statului și cine primește?

Un nou studiu care urmează să fie publicat de Asociația Economică din Israel încearcă să ofere o imagine exactă a decalajelor din societatea israeliană în domeniul impozitării și serviciilor publice.

Articolul a pornit de la întrebarea pe care fiecare israelian și-o pune: plătim Statului bani mai mulți decât acesta ne oferă prin serviciile guvernamentale?

Dacă ești un evreu din categoria celor non-haredi (haredi sunt evreii ultra-ortodocși), probabil că răspunsul este nu. Datele mai arată că sistemul fiscal din Israel este progresiv și îi favorizează pe cei cu mulți copii, scrie publicația Globes.

Datele dezvăluie decalaje uriașe între diferitele segmente ale societății israeliene și arată că gospodăria medie haredi (evrei ultra-ortodocși) primește de la stat cu 4.107 shekeli noi (NIS) mai mult în fiecare lună decât plătește în taxe. Gospodăria arabă medie primește 1.037 NIS, iar gospodăria medie evreiască non-haredi plătește cu 6.115 NIS mai mult în impozite în fiecare lună decât valoarea serviciilor guvernamentale primite în schimb.

  

Dr. Michael Sarel a supravegheat cercetarea, care a fost condusă de Ariel Karlinsky, doctorand la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Sarel a fost anterior șeful Departamentului de Economie și Cercetare din cadrul Grupului Harel de Asigurări și Finanțe și economist-șef la Ministerul Finanțelor.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Piese fabricate în Canada ar fi fost găsite în dronele iraniene „kamikaze” folosite de Rusia pentru a ataca Ucraina – Statewatch

Redacția

Cercetătorii au convertit grăsimea de pui în dispozitive de stocare a energiei

Redacția

EXCLUSIV Guvernul României a fost informat că decizia privind despăgubirile în cazul Roșia Montană va fi comunicată vineri (surse)

Redacția
Încarcă...