RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

ANAF a observat că persoanele care fac bani din Facebook, Youtube, TikTok, Uber și Glovo au o problemă cu declararea și plata taxelor

ANAF, Foto: Hotnews / Florin Barbuta

ANAF, Foto: Hotnews / Florin Barbuta

Declarația unică este destul de complicată, iar multe persoane nu știu ce trebuie să completeze și ce să plătească. Sunt români care spun: „Eu vreau să-mi zică ANAF ce am de plată și plătesc. Nu mă descurc cu declarația lor”. Alții speră să nu fie prinși, pentru că după 5 ani sumele se prescriu.

Problema este că unii se trezesc de obicei cu o hârtie, mai nou „notificare de conformare”, după 4 ani și câteva luni și au de plată pe lângă principal și dobânzi și penalități de întârziere. Nu poți apela la eșalonare simplificată pentru o perioadă așa de lungă (datoriile nu trebuie să fie mai vechi de 1 an pentru asta).

  

HotNews.ro a făcut anual un ghid video cu ajutorul consultantului fiscal Cornel Grama pentru a explica celor interesați de plata taxelor modul în care se completează Declarația unică (Formular 212). De la an la an s-a complicat mai mult. Anul viitor declarația va fi modificată, având în vedere noutățile din Legea 296/2023, dar le vom explica la acel moment.

ANAF a făcut o listă a deficiențelor privind aplicarea legislației fiscale

ANAF a publicat un document care are o listă privind deficiențele în privința aplicării legislației fiscale pe al doilea semestru al anului 2023.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Iohannis, declaraţie de presă despre noile restricţii VIDEO

Redacția

Ministerul britanic al Apărării: Schimbarea ofițerilor ruși de rang înalt „reflectă diviziunile interne” privind viitorul războiului din Ucraina

Redacția

VIDEO Moment stânjenitor cu Rafila și Cîmpeanu: Întrebați cât de în siguranță sunt copiii care merg la școală în valul 5 al pandemiei, miniștrii Sănătății și Educației au tăcut: ”Da”

Redacția
Încarcă...