NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Taxă de participare pentru elevii care nu au promovat bacalaureatul

Absolvenţii de liceu care nu au promovat Bacalaureatul şi care s-au prezentat la cel puţin două sesiuni trebuie să plătească 240 lei pentru a putea participa din nou, la toate probele.

„În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată pentru candidaţii din promoţiile anterioare, care au susţinut în sesiunile anterioare de cel puţin două ori examenul de bacalaureat se face diferenţiat, în funcţie de numărul probelor pe care le susţine candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat”, se precizează în nota Ministerului Educaţiei Naţionale.

Pe de altă parte, absolvenţii filierelor tehnologică şi vocaţională care se află în aceeaşi situaţie vor achita o taxă de 50 lei, iar pentru celelalte examene de certificare a calificării profesionale sau de atestare a competenţelor profesionale taxele de examen se stabilesc, după caz, de inspectoratul şcolar sau la nivelul centrului de examen, în conformitate cu metodologiile în vigoare.

Prima sesiune a examenului va începe pe 8 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar ultima probă va fi pe 3 iulie. Rezultatele vor fi afişate pe 6 iulie, zi în care vor putea fi depuse şi contestaţiile, urmând ca pe 10 iulie să afle rezultatele finale.

sursa ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Acțiune preventivă a poliției la Școala Gimnazială din Blăgești

Redacția

Micii matematicieni ai orașului au fost elogiați astăzi în cadrul proiectului „Super-Mate” (VIDEO)

Răzvan Grecu

UMF Iaşi anunţă că nu mai organizează admitere de toamnă în acest an

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site