NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Târgul Mărțișorului: Obiectele lucrate manual expuse spre vânzare la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu

Odată cu sărbătorirea iubirii în stil românesc, la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu Pașcani a avut loc şi deschiderea oficială a Târgului Tradiţional de Mărțișoare Tradiționale versus Mărțișoare Handmade. Aflat la a IV-a ediție, târgul a reunit sub același acoperiș oamenii pasionați de tradiție.

 

Dacă pentru unii a crea bijuterii handmade este o pasiune și o bucurie a sufletului, pentru alții hobby-ul s-a transformat în afacere deja.

Viorel Hatmanu, din suburbia Lunca se ocupă de doi ani de confecționarea acestor accesorii. La târgul de anul acesta a adus pentru pășcăneni atât mărțișoare specifice, cât și semne de carte sau felicitări.

Din Târgu Neamț a venit pentru a doua oară în Pașcani Dorina Vasiliu. Femeia nu este străină acestui domeniu, însă spune ea, odată cu vârsta nu mai poți avea aceeași dexterietate la cusut.

La acest eveniment participă meşteri populari cunoscuţi din municipiu, mesteşugari din alte regiuni ale Moldovei, iar anul acesta, li se alătură și voluntari de la două Asociații din Pașcani. Este vorba despre Asociația Lumină și Dar și Asociația ATOR Pașcani. 

Novice în această artă este Mura Munteanu. Pășcăneanca spune că această pasiune a ei o fructificat-o doar pentru ea până acum, însă anul acesta a vrut să vadă și alții ce pot face două mâini dibace.

Începând de astăzi și până marți, atelierele de creație îi așteaptă pe toți vizitatorii și pentru că ne apropiem ușor spre ziua de 1 Martie, acesta fiind ultimul weekend din luna februarie, cei mici, însoțiți de părinți sau bunici pot merge la isntituția culturală, unde vor găsi o sumedenie de mărțișoare care de care mai ochioase.

Cu siguranță copiii au deja lista de prieteni şi profesori pentru care vor să găsească cele mai frumoase mărţisoare.

 

Expoziţia cu vânzare va fi deschisă până pe 1 Martie şi va cuprinde mărţişoare, broşe, pandante, brăţări, flori şi decoraţiuni, felicitări precum şi alte obiecte toate lucrate manual, folosind fire de bumbac, flori, pietre preţioase şi semipreţioase, hârtie, etc. 

loading...
Advertisements

Related posts

Premieră teatrală în Pașcani. Invitație la „Rățușca Maca”

Teona Gherasim

Conferință dedicată Centenarului Marii Uniri, la Tătăruși

Oana Cordoneanu

Trupa de teatru Prometeu – două premii importante la Festivalul Internațional Grigore Birlic

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site