NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Târgu Frumos: Monitorul Oficial Local a fost lansat pe site-ul Primăriei

Monitorul Oficial Local în format electronic a fost publicat pe site-ul Primăriei din Târgu Frumos. Puteți consulta documentele de interes public pentru oraș, precum datele şi elementele specifice prin care unitatea administrativ-teritorială se distinge în raport cu alte unităţi similare, hotărârile consiliului, dispozițiile primarului, bugetele locale, etc. Puteți verifica online starea unei cereri depuse, consulta documente de interes public, cât și depune sesizări.

Monitorul Oficial Local este publicat pe pagina de internet a Primăriei Târgu Frumos, fiind regăsit ca etichetă distinctă, în partea dreaptă.  

Prin această măsură se dorește transparența actului administrativ.

Sunt șase rubrici obligatorii decise de Guvernul României care trebuie să se regăsească în Monitorul Oficial Local: Statutul unității administrativ teritoriale, Regulamentul privind procedurile administrative, Hotărârile autorității deliberative, Dispozițiile autorității executive, Documente și informații financiare și Alte documente.

  

Prin organizarea și publicarea Monitorului Oficial Local se realizează sistematizarea și standardizarea unui mijloc public de garantare a accesului la informații prin tehnologii informaționale, pe de o parte și o creștere a eficienței operaționale, prin reducerea cheltuielilor de natură birocratică, pe de altă parte.

Publicarea oricărui act administrativ se face în format „pdf” editabil pentru a se păstra macheta și aspectul documentului intacte, astfel încât acesta să arate exact așa cum a fost realizat și să poată fi tipărit corect de oricine și de oriunde, fără să cuprindă semnăturile olografe ale persoanelor, asigurându-se respectarea reglementărilor în materia protecției datelor personale, se mai precizează în textul ordonanţei.

Aici puteți accesa pagina Monitorului Oficial Local Târgu Frumos

Advertisements

Related posts

14 familii de tineri din Târgu Frumos au primit astăzi loturi de teren unde să-și construiască locuințe

Ema Roman

Colindători la Primăria Târgu Frumos

Ema Roman

Casieria Tg. Frumos închisă până pe 2 decembrie

Redacția
Încarcă...