NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Mai mulți români care lucrau într-un abator din nord-vestul Germaniei au fost infectați cu coronavirus

Mai mulți angajați români ai unui abator din nord-vestul Germaniei au fost infectați cu noul coronavirus. Confirmarea vine de la Ministerul de Externe, care nu precizează deocamdată și numpărul persoanelor infectate.

MAE precizează, într-un răspuns pentru Digi24, că este în curs de verificare numărul românilor care lucrează la acest abator din landul Saxonia Inferioară. Primele informații despre acest nou focar de COVID-19 au apărut la incePutul săptămânii.

Potrivit presei germane este vorba de 92 de angajați, 62 dintre ei locuind într-un complex comun. Deși presa nu a comunicat naționalitatea bolnavilor este un lucru cunoscut că în abatoarele germane lucrează foarte mulți angajați est europeni, printre care și români.

Acest caz nu este singular. Reamintim că la inceputul lunii mai, 183 de oameni au fost testați pozitiv pentru coronavirus într-un abator din Renania de Nord, iar în luna aprilie, 300 de angajați ai unui abator din alt land, între care 200 de români, au fost testați pentru COVID-19.

DIGI24

loading...
Advertisements

Related posts

Bulgaria a început să închidă hotelurile de la malul mării. Virusul a gonit turiștii

Redacția

De ce numărul persoanelor vindecate de coronavirus crește foarte rapid în România. Explicațiile lui Alexandru Rafila

Redacția

Sinodul Mitropoliei Ardealului a aprobat canonizarea lui Arsenie Boca

Redacția
Încarcă...