RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

O singură persoană cu hepatita C depistată la Târgu Frumos

O singură persoană, dintre cele aproape 200 testate săptămâna trecută la Târgu Frumos de medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase în cadrul Programului Național de depistare a hepatitei C pentru populația defavorizată, a fost depistată cu virusul hepatitic C. Aceasta urmează a fi introdusă într-un program medical, va primi tratament și va fi monitorizată.


”Adresabilitatea în ceea ce privește campania pe care am inițiat-o la nivelul județului a fost până acum peste așteptări, ceea ce ne demonstrează nevoia verificării stării de sănătate a populației prin astfel de acțiuni gratuite, care să vină în întâmpinarea nevoilor, mai ales a celor din catregorii de risc și cu posibilități financiare reduse. Săptămâna viitoare, caravana va merge la Podu Iloaiei”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean.


Partenerii implicați în acest program sunt Consiliul Județean Iași, Spitalul de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” și Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”.

Related posts

Post vacant scos la concurs de Primăria Târgu Frumos

Redacția

Târgu Frumos: De astăzi se distribuie măștile de protecție

Redacția

Atenție apicultori! Începe acțiunea de dezinsecție în orașul Târgu Frumos

Redacția
Încarcă...