NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Tanczos: O nepăsare sau o lipsă de sprijin din partea autorităţilor centrale duce la neimplementarea politicilor de mediu

Pentru a asigura o implementare corectă a politicilor de mediu pe managementul deşeurilor trebuie să vii cu programe concrete, iar un lucru de menţionat este diferenţa dintre teorie şi practică, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de specialitate, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, citat de Agerpres.

Advertisements

„În privinţa politicilor de mediu, avem pe circuit câteva acte normative care impactează pe următorii 5 – 10 ani exact economia circulară, modul în care asigură transparenţă, modul în care responsabilizăm actorii pe circuit, modul în care modificăm reglementările pentru serviciul public de salubrizare, de exemplu. Pentru a asigura o implementare corectă a politicilor de mediu, după aprobarea acestor acte normative, trebuie să vii cu programe concrete. O nepăsare sau o lipsă de sprijin din partea autorităţilor centrale, indiferent dacă vorbim despre primării, despre cetăţeni sau despre firme, duce la o neimplementare a politicilor de mediu. Pe partea managementului apelor, în ceea ce priveşte reducerea riscurilor la inundaţii, e nevoie de implementarea unei noi filosofii. Ceea ce s-a întâmplat până acum, din anii ’50 încoace, a însemnat o eliminare inegală a apei din bazinele hidrografice. Desecările, îndiguirile au dus lipsa precipitaţiilor locale, a schimbat micro-clima în bazinele hidrografice”, a spus Tanczos.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Talibanii au interzis frizerilor din provincia afgană Helmand să radă şi să fasoneze bărbile

Redacția

Ministrul Agriculturii: ”România este departe de a se afla într-o situaţie de apariţie a unei crize alimentare/ În 2020, cel mai secetos an, agricultura României a reuşit să asigure necesarul de consum de grâu la nivel intern şi un excedent de două milioane de tone”

Redacția

LIVE Ziua 105 de război. Kremlinul plănuiește să anexeze „complet” orașul Herson printr-o acțiune „similară cu aderarea Crimeei”/ Armata ucraineană ar putea fi nevoită să se retragă din luptele de la Severodonețk / Presa rusă susține că peste 1.000 de militari ucraineni capturați la Azovstal au fost duși în Rusia pentru „investigații”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site