NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Tanczos: O nepăsare sau o lipsă de sprijin din partea autorităţilor centrale duce la neimplementarea politicilor de mediu

Pentru a asigura o implementare corectă a politicilor de mediu pe managementul deşeurilor trebuie să vii cu programe concrete, iar un lucru de menţionat este diferenţa dintre teorie şi practică, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de specialitate, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, citat de Agerpres.

Advertisements

„În privinţa politicilor de mediu, avem pe circuit câteva acte normative care impactează pe următorii 5 – 10 ani exact economia circulară, modul în care asigură transparenţă, modul în care responsabilizăm actorii pe circuit, modul în care modificăm reglementările pentru serviciul public de salubrizare, de exemplu. Pentru a asigura o implementare corectă a politicilor de mediu, după aprobarea acestor acte normative, trebuie să vii cu programe concrete. O nepăsare sau o lipsă de sprijin din partea autorităţilor centrale, indiferent dacă vorbim despre primării, despre cetăţeni sau despre firme, duce la o neimplementare a politicilor de mediu. Pe partea managementului apelor, în ceea ce priveşte reducerea riscurilor la inundaţii, e nevoie de implementarea unei noi filosofii. Ceea ce s-a întâmplat până acum, din anii ’50 încoace, a însemnat o eliminare inegală a apei din bazinele hidrografice. Desecările, îndiguirile au dus lipsa precipitaţiilor locale, a schimbat micro-clima în bazinele hidrografice”, a spus Tanczos.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Starc4Sys – primul furnizor care primește avizul CSAT pentru a fi prezent în rețelele 5G din România / Vor fi excluși chinezii de la Huawei?

Redacția

Siegfried Mureşan: Uniunea Europeană trebuie să-i ofere Republicii Moldova ceea ce îi oferă şi Ucrainei

Redacția

Noi contre în coaliţie. Ciolacu: Haideţi să depăşim zona de declaraţii politice şi de fandoseli / Cîţu: Nu cred că au zis aşa ceva, după ce am avut o discuţie clară

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site