NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Tânăra de 18 ani care face voluntariat la SMURD în timpul liber

Bianca Gabără, o tânără de doar 18 ani, este unul dintre voluntarii care activează în cadrul Detașamentului de
pompieri Bârlad. Aceasta urmează cursurile Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad, iar în timpul liber lucrează în ture alături de echipajul SMURD.

Activitatea preferată a Biancăi este voluntariatul la SMURD. Chiar dacă e singura din școala ei cu această preocupare mai puțin întâlnită între liceeni, spune că îi oferă satisfacții frumoase, iar cadrele didactice încă încearcă să se obișnuiască cu preocupările ei extracuriculare.

Bianca Gabără, voluntar SMURD: „Consider că voluntariatul poate ajuta pe toți cei care își doresc să acumuleze cunoștințe când vine vorba de acordarea primului ajutor, indiferent de vârstă. Calitatea noastră de voluntari ne ajută pentru că însemnă totodată a avea ca mentor un pompier cu experiență. Stând de vorbă cu o persoană trecută prin greutăți diverse, cred că noi tinerii putem învăța în mod practic despre responsabilitate, altruism și primim o direcție mai clară asupra viitorului nostru. După părerea mea, toți tinerii ar trebui sa urmeze această carieră, deoarece ne ajută pe noi înșine, iar la rândul nostru putem ajuta și pe cei care pot avea nevoie. Până acum, voluntariatul m-a ajutat foarte mult, deoarece am mai multă încredere în mine când văd că sunt de ajutor. Mergând la diferite intervenții cu colegii mei și văzând cazuri și probleme diverse ale unor pacienți, îmi oferă o stare de bine și de satisfacție de fiecare dată când văd că am reușit să ajut un om”.

tele m

  
Advertisements

Related posts

Bilanțul COVID-19 pe județe. Unde a scăzut numărul infecțiilor

Redacția

Ministrul Sănătății: Medicii rezidenți ar putea fi obligați să rămână în țară

Redacția

Avertisment de la Ministerul Sănătății: Nu purtați măști cu supapă!

Redacția
Încarcă...