NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Sute de tone de material antiderapant și zeci de utilaje scoase la stradă . Acestea vor fi primele măsuri impuse de autoritățile județene in perioada sezonului rece

Autoritatile judetene au luat deja primele masuri privind sezonul de iarna care se apropie. Pentru a nu mai fi luati pe nepregatite ca de fiecare data, cei de la Iasi au convocat din timp Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, unde au stabilit primele masuri.

Chiar si in aceste conditii, materialul antiderapant este insuficient momentan. Conform raportului prezentat autoritatilor judetene, sectia de la Iasi a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri dispune in acest moment de 3.2 tone de motorina dintr-un total necesar de 18 tone, diferenta urmand a fi completata la jumatatea lunii noiembrie, 900 tone de sare dintr-un total de 9.700 tone, 3,5 tone din 300 tone clorura de calciu si 14 tone de nisip din 7.000 tone.
Conform reprezentantilor Sectiei de Drumuri Nationale Iasi au fost pregatite 18 utilaje, printre care autofreze, incarcatoare frontale sau sararite. Cei de la Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi au mentionat ca firma care se ocupa cu deszapezirea dispune de toate utilajele necesare, singura problema fiind legata de achizitia unor parazapezi, numarul acestora fiind insuficient. In acest sens, autoritatile judetene au cerut celor de la Drumuri sa se gaseasca o solutie pentru achizitia unui numar mai mare de parazapezi.

“La nivelul Directiei de Drumuri noi avem un acord cadru incheiat cu o societate pentru 40 de utilaje, dintre care 35 cu asteptare si 5 la cerere. Avem stocuri de 4.000 tone de sare si alte 8.000 tone de nisip si suntem pregatiti. Am trimis notificarile catre societatile cu care colaboram si pe 15 noiembrie vom inspecta bazele pentru a vedea daca totul este pregatit pentru sezonul de iarna”, a spus Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi.

  

La nivelul municipiului Iasi, in acest moment in stoc sunt 700 tone de nisip, 758 tone de sare si alte 23 tone de clorura de calciu, care urmeaza sa fie completate pe parcurs. Ca o noutate, in acest an municipalitatea va aduce doua topitori de zapada, pentru a nu mai cara gramezile in afara orasului. Acestea vor fi montate in special in Podu Ros si Fundatie.

Advertisements
Advertisements

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Guvernul a aprobat noile relaxări ale restricțiilor pentru parada de 1 Decembrie, meciuri și spectacole

Redacția

Încep lucrările de reabilitare a Palatului Cantacuzino

Răzvan Grecu

Concurs pentru funcția de manager la Spitalul CF Pașcani. Înscrierile se fac la Ministerul Transporturilor

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site