NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Suspiciuni de fraudă la angajările care se fac la Spitalul Municipal. Pânzaru, fără reacție!

Suspiciuni asupra modului în care se derulează procesul de angajare a personalului la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani. Un consilier local cere transparentizarea concursurilor și propune ca la proba scrisă și la interviu să asiste și doi reprezentanți ai Consiliului Local.

 

 

Cel care are suspiciuni în această privință este Sorin Olariu de la PMP. Acesta a afirmat în emisiunea “În Obiectiv”, difuzată de postul de televiziune Actualitatea Tv în data de 31 iulie, că există suspiciuni de fraudă, iar unii candidați ar fi avantajați. La mijloc ar fi vorba despre interese financiare. “Susțin transparentizarea angajărilor. Am discutat cu persoane care au mers la concursuri și spun că sunt niște simulacruri de concursuri. Unii participanți sunt avantajați. Nu mai spun de spăgile care se vehiculează, mai mari sau mai mici, cuantumul îl auzim cu toții”, a declarat în cadrul emisiunii ”În Obiectiv” din data de 31 iulie 2017, consilierul local Sorin Olariu.

Alesul local propune ca legislativul din care face parte să delege doi reprezentanți la desfășurarea angajărilor. Totul ar fi ca o măsură de transparentizare. “Plecând de la prezumția de nevinovăție, propun ca doi consilieri locali, unul de la putere altul din opoziție, să asiste la probele din cadrul concursurilor. Există informații că aceste examene sunt trucate”, a mai susținut consilierul Olariu.

Actualitatea Tv a solicitat un punct de vedere conducerii unității medicale, după emisiunea în care au fost făcute declarațiile. Astfel, în data de 4 august 2017 am adresat o solicitare de informații managerului Costică Pânzaru, în care am sesizat: ”Consilierul local Sorin Olariu dorește o mai mare transparență în ceea ce privește concursurile organizate la nivelul instituției pe care o conduceți. În acest sens a susținut în emisiunea “În Obiectiv”, difuzată de Actualitatea Tv luni, 31 iulie 2017, faptul că dorește ca pe perioada desfășurării probelor concursurilor să aibă acces în sala, ca și observatori, consilieri locali. Suspiciunea lui este aceea că sunt favorizați anumiți candidați contra unor sume de bani. Vă solicităm un punct de vedere legat de afirmația dumnealui”.

La 30 de zile distanță de la cererea formulată nu am primit niciun răspuns oficial din partea conducerii instituției. Așa s-a întâmplat și în cazul unei alte cereri de informare publică care viza o serie de activități economice ale societății Sicme SRL. Nici după un an de zile conducerea unității medicale nu a transmis un răspuns. 

Advertisements
Loading...

Related posts

Iașul, sub avertizare cod portocaliu de ploi abundente pe parcursul întregii zile

Redacția

Fuziunea dintre EcoSalubritate şi PSA, lăsată în aşteptare până va avea loc licitaţia din cadrul ADIS

Ema Roman

Zuzan pune tunurile pe ApaVital și ARSACIS. Iată cine vă poate obliga să achitați apa furnizată

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site