NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Investiții în curs de finalizare în comuna Valea Seacă

Continuă investițiile în comuna Valea Seacă. După ce în urmă cu an au fost asfaltați 7,1 km de străzi din satele Topile, Conțești și Valea Seacă, acum sunt refăcute rigolele, podețele și șanțurile.

 

Conform primarului Gheorghe Băiceanu, lucrările de pe străzile Panaiteşti şi Ardeal din Topile, Drumul Taberei din DJ 208 până la Tabăra Căprioara, tronsonul din faţa şcolii din Valea Seacă până spre pădure, şi Conţeşti Potcoava vor fi finalizate în maxim o lună. În același timp străzile care au rămas neasfaltate au fost balastate.”Acum un an au fost turnați 7,1 km de asflat, iara cum se toarnă șanțurile și cu podețele care au fost stricate. Sperăm ca în termen de o lună să terminăm lucrarea. De asemenea, am balastat în toate trei sate străzile care au rămas neasfaltate în valoare de 1 miliard și 200 milioane”, a declarat Gheorghe Băiceanu, primarul comunei Valea Seacă.

De asemenea, anul acesta va fi refăcută poteca din apropierea pârâului Recea. În zonă a fost efectuat un studiu de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași și Consiliu Județean, în urma căruia s-a constat că există pericol de alunecare, câteva case fiind supuse acestui risc.„Am făcut un studiu în satul Topile, pe râul Recea, împreună cu ISU și cu Consiliu Județean, în urma căruia s-a ajuns concluzia că alunecă terenul și a împărțit satul în două, fiind un pericol și la câteva case. Ni s-a aprobat 20 miliarde bani vechi, suntem în faza de proiectare a lucrării și sperăm ca în două săptămâni să ne apucăm de treabă”, a precizat edilul.

Reabilitarea acestei porțiuni de drum va fi benefică atât pentru adulți, cât și pentru copiii care nu vor mai nevoiți să folosească varianta ocolitoare pentru a ajunge la școală.

Edilul intenționează să mai atragă fonduri pentru asfaltarea a 6,2 km de străzi din cele trei sate. Conform acestuia, există un proiect depus în acest sens, la Ministerul de Dezvoltare și are promisiuni că până la finele acestui an va primi finanțare .„Vrem să asfaltăm 6,2 km dintre care 1,5 la Topile, 1,5 la Valea Seacă, respectiv Drumul Taberei, Drumul Brutariei care leagă DC 127 de DJ 208, în Topile DC 127 care este legat de DJ 206, iar la Conțesti 3 km. Avem proiectul depus la Ministerul Dezvoltării și avem promisiunea că până la sfârșitul anului vom primi banii, aproximativ 40 miliarde”, a spus primarul.

Advertisements

Related posts

Ansamblul “Ștefan Vodă” a încântat asistența prezentă la festivalul de la Tătăruși

Marius Parteni

Sărbătoare în comuna Mirosloveşti (VIDEO)

Ema Roman

Cel mai îndepărtat sat din judeţ ascunde o comoară neexploatată

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site