NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Supraviețuitorul accidentului aviatic de la Tătăruși a postat pe Facebook un mesaj în care vorbea despre “baftă”! Iată ce le-a spus autorităților!

Mihăiță Nechifor, tânărul de 33 ani care a supravieţuit accidentului aviatic de la Tătăruși, a postat înainte de a se urca în avion un mesaj în care vorbea despre baftă. Ieri după amiază el a vorbit cu autoritățile și a dat primele explicații legate de eveniment.

 

 Postarea pe rețeaua de socializare sună așa: ”Yupppy … dacă am baftă … în câteva minute sunt în unul dintre ele”. La câteva minute după ce s-a urcat în avion acesta a trecut la o altă stare.

  

Conform informațiilor apărute astăzi în cotidianul www.ziaruldeiasi.ro, Mihăiță le-a spus anchetatorilor că a mers la avionul respectiv şi i-a dat 100 de lei pilotului, pentru “o plimbare” în aer. Imediat după ce a luat loc pe scaunul pasagerului, pilotul Traian Ungureanu, în vârstă de 60 de ani, i-a spus pasagerului său “să nu pună mâna pe nimic, şi să nu atingă manşa, în caz de ceva”.

Acest avertisment a fost făcut de către pilot deoarece avionul de tip ULM are dublă comandă, adică şi pasagerul are manşă pe partea lui. După ce Nechifor s-a urcat în aparatul de zbor, în momentul în care avionul lua altitudine, pasagerul a observat că elicea s-a oprit, iar pilotul “a început să dea semne de agitaţie”.

De asemenea, avionul ar fi început rapid să piardă din altitudine. Pilotul nu a spus nimic pasagerului în acest timp, însă acesta a observat că avionul se înclină spre stânga, în partea în care se afla pilotul la manşă. Pasagerul şi-a amintit că imediat a observat pământul, apoi iarba, o durere, şi apoi şi-a pierdut cunoştinţa. În acele momente, la sol, câţiva piloţi au dat alarma, sesizând că avionul nu se mai afla în aer. De asemenea, un cioban a observat căderea aparatului de zbor şi a sunat la 112.

O ambulanţă care se afla în zonă, pentru cazuri urgenţe, a pornit spre locul respectiv. Pilotul Traian Ungureanu se afla lângă avionul prăbuşit şi s-a încercat resuscitarea, însă fără rezultat. Pasagerul, Mihăiţă Nechifor, a ajuns la spital cu policontuzii, contuzii craniene şi fractură de bazin. Culmea este că ghinionul pasagerului a constituit norocul altei persoane, care trebuia să se afle în avion. Acesta este Tiberiu Dogaru, fost poliţist în Paşcani.

 

Advertisements

Related posts

Moartea unui adolescent chinez care a sărit din tren, speriat că a trecut de Pașcani

Redacția

Alternative de petrecere a timpului liber! Cursuri de vară la Casa Municipală de Cultură

Ema Roman

Angajații ar putea primi mâncare gratis la locul de muncă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site