NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Supraviețuitorul accidentului aviatic de la Tătăruși a postat pe Facebook un mesaj în care vorbea despre “baftă”! Iată ce le-a spus autorităților!

Mihăiță Nechifor, tânărul de 33 ani care a supravieţuit accidentului aviatic de la Tătăruși, a postat înainte de a se urca în avion un mesaj în care vorbea despre baftă. Ieri după amiază el a vorbit cu autoritățile și a dat primele explicații legate de eveniment.

 

 Postarea pe rețeaua de socializare sună așa: ”Yupppy … dacă am baftă … în câteva minute sunt în unul dintre ele”. La câteva minute după ce s-a urcat în avion acesta a trecut la o altă stare.

Conform informațiilor apărute astăzi în cotidianul www.ziaruldeiasi.ro, Mihăiță le-a spus anchetatorilor că a mers la avionul respectiv şi i-a dat 100 de lei pilotului, pentru “o plimbare” în aer. Imediat după ce a luat loc pe scaunul pasagerului, pilotul Traian Ungureanu, în vârstă de 60 de ani, i-a spus pasagerului său “să nu pună mâna pe nimic, şi să nu atingă manşa, în caz de ceva”.

Acest avertisment a fost făcut de către pilot deoarece avionul de tip ULM are dublă comandă, adică şi pasagerul are manşă pe partea lui. După ce Nechifor s-a urcat în aparatul de zbor, în momentul în care avionul lua altitudine, pasagerul a observat că elicea s-a oprit, iar pilotul “a început să dea semne de agitaţie”.

De asemenea, avionul ar fi început rapid să piardă din altitudine. Pilotul nu a spus nimic pasagerului în acest timp, însă acesta a observat că avionul se înclină spre stânga, în partea în care se afla pilotul la manşă. Pasagerul şi-a amintit că imediat a observat pământul, apoi iarba, o durere, şi apoi şi-a pierdut cunoştinţa. În acele momente, la sol, câţiva piloţi au dat alarma, sesizând că avionul nu se mai afla în aer. De asemenea, un cioban a observat căderea aparatului de zbor şi a sunat la 112.

O ambulanţă care se afla în zonă, pentru cazuri urgenţe, a pornit spre locul respectiv. Pilotul Traian Ungureanu se afla lângă avionul prăbuşit şi s-a încercat resuscitarea, însă fără rezultat. Pasagerul, Mihăiţă Nechifor, a ajuns la spital cu policontuzii, contuzii craniene şi fractură de bazin. Culmea este că ghinionul pasagerului a constituit norocul altei persoane, care trebuia să se afle în avion. Acesta este Tiberiu Dogaru, fost poliţist în Paşcani.

 

Advertisements

Related posts

La spital cu pneumotorax și traumatisme după ce au căzut pe gheață

Răzvan Grecu

Geții și dacii consumau droguri la petreceri și ritualuri. Substanțele halucinogene, obicei vechi de mii de ani

Redacția

De mâine se dau pensiile pentru luna decembrie!

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site