RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Absolvenţii leneşi cresc rata şomajului

Numărul mare de tineri care au absolvit o formă de învăţământ şi în loc să îşi găsească un serviciu au optat pentru indemnizaţia de şomaj a contribuit semnificativ la creşterea statistică a numărului de persoane fără un loc de muncă din judeţ din ultima lună. Conform datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la începutul acestei luni, la nivelul judeţului Iaşi rata şomajului era de 5,29%, cu 0,23% mai mare decât cea din luna anterioară.

„Numărul total de şomeri înregistraţi la finele lunii iulie 2013 este de 15.654 de persoane, din care 2.752 sunt şomeri care beneficiază de indemnizaţie de şomaj şi 12.902 şomeri neindemnizaţi”, a detaliat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Astfel, pe parcursul lunii trecute, prin intermediul instituţiei s-au angajat 717 persoane. La polul opus se situează cei 1.149 de absolvenţi, abia intraţi în rândul şomerilor. Aceştia s-au înscris în evidenţele AJOFM pentru a beneficia de indemnizaţia de 250 de lei la care au dreptul după absolvirea unei forme de învăţământ. 43 dintre aceştia au finalizat studii primare, 942 liceale şi postliceale şi 164 sunt absolvenţi de studii superioare.

  

 sursa evenimentul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Reprezentanții Patriarhiei, reacție tranșantă: „Coronavirusul nu se ia prin rugăciune, ci în primul rând prin ignorarea normelor de igienă elementară”

Redacția

AJOFM: 101 locuri de muncă la Pașcani

Iulia Huțanu

Ajutorul de deces, mai mare în 2015

Redacția
Încarcă...