RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Suntem în Air Schengen: Ce se schimbă în călătoriile cu avionul sau pe apă, care sunt primele curse pe Otopeni și cum vor circula minorii/ Ce este spațiul Schengen, din ce țări este format și de ce România nu este membru cu drepturi depline

România a intrat în Air Schengen, duminică, fapt care marchează ridicarea parțială a controalelor la frontieră, pe cale aeriană și maritimă. România este, începând cu ora 00:00, în spațiul de liberă circulație Schengen cu cele 17 aeroporturi și cele 4 porturi maritime din județul Constanța (Constanța, Constanța Sud -Agigea, Midia și Mangalia).

Astfel, călătorii români se vor putea deplasa către sau dinspre alte state membre, cu excepția Ciprului și Irlandei, fără a fi supuse controalelor de frontieră. Cu toate acestea, sunt posibile în continuare verificări inopinate ale identității, astfel că poliţiştii de frontieră vor rămâne în incinta aeroporturilor pentru cazurile în care există suspiciuni privind posibile infracțiuni.

Anul trecut, 23 de milioane de pasageri au tranzitat toate cele 17 aeroporturi ale României, iar aproximativ 70% dintre aceștia au zburat spre țări din Spaţiul Schengen, susține șeful Poliției de Frontieră, Cornel Laurian Stoica.

Exemplu practic de călătorii intra-Schengen pentru transportul aerian

  

O persoană care călătorește cu avionul, de exemplu, de la București la Roma, nu va mai fi verificat la frontieră în aeroporturile de plecare și de sosire. Transportatorii pot verifica identitatea la check-in sau la îmbarcare, la fel ca pentru orice alt zbor.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Alin Ignat (PNL): Lucrăm la un proiect… dacă ai 500 de lei peste salariu, pe acei 500 de lei luăm doar 20%, nu 46%

Redacția

Ciolacu: Acţionăm în deplină unitate şi solidaritate cu Ucraina, până la obţinerea victoriei şi a păcii juste

Redacția

În numai o zi, Rusia a lansat rachete de croazieră în Ucraina în valoare de aproape 100 de milioane de dolari,

Redacția
Încarcă...