RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Suflete chinuite! Doi copii sunt crescuti intr-o casa parasita! Zile intregi stau fara mancare, impreuna cu parintii lor

In prag de iarna, doi copii impreuna cu parintii locuiesc intr-o casa parasita de la marginea Iasului. Nu au niciun venit si deseori raman fara mancare, zile intregi. Povestea familiei este de-a dreptul emotionanta.

 

 

  

Intr-un bordei de la marginea comunei Grajduri, de vreo trei luni isi duc viata patru suflete. Povestea lor este una destul de complicata. De loc, Claudia si Giorgica sunt de pe undeva de langa Hirlau, insa soarta a facut ca ei sa poposeasca cu doi copii in brate intr-o casa parasita din comuna Grajduri. Astfel, Claudia Georgescu, o tanara mama in varsta de 20 de ani, si Giorgica Balan, tatal copiilor, locuiesc de mai bine de trei luni intr-o casa batraneasca ce sta sa cada. 

Au locuit o vreme cu chirie, la Iasi, dar a mai venit un copil pe lume si nu s-au mai putut descurca. Acum, cei doi parinti se chinuie sa aiba cele necesare pentru copii lor. Au doi baietei, Claudiu, in varsta de un an si patru luni, si Vladut, de aprope cinci luni. Ieri, reporterii BUNA ZIUA IASI au mers in casa familiei si au aflat o poveste de viata trista. Tatal copiilor nu era acasa, mai munceste prin sat pentru o bucata de paine si vreun ban, iar mama statea langa soba cu copii in brate. Situatia lor financiara este extrem de proasta si nu au niciun venit sigur. Nici micutii nu primesc alocatii, pentru ca parintii au probleme cu actele de identitate. Claudia, mama copiilor, a izbucnit in lacrimi si a povestit cum sunt zile in sir in care nu au ce manca. 

“Ne descurcam foarte greu. Am locuit o perioada la Iasi, sotul lucra in constructii si locuiam cu chirie, iar de vreo trei luni stam aici. Casa sta sa cada, dar ne bucuram ca avem un acoperis deasupra capului. Sper sa ramanem iarna asta aici, nu avem alta solutie. Ne lasa sa stam fara sa platim ceva”, a spus Claudia, mama copiilor.
 

 

“Sunt zile cand nu avem ce manca”
 

 

Neavand niciun venit sigur, de multe ori, in ultima perioada, cele patru suflete nu au ce manca. Traiesc foarte greu, printre straini si nu aud nicio vorba buna. “Au fost zile cand nu am avut ce mnca. De multe ori nu mancam noi, pentru copii. Asta este, nu avem ce face. Trebuie sa merg la Hirlau sa imi scot actele, sa facem vreun dosar pentru copii. Este foarte greu sa te descurci fara niciun ban. Sotul munceste prin sat, cu ziua. Nu castiga prea mult. Abia vine seara cu ceva de mancare si o paine”, a completat femeia. 

Bordeiul in care locuiesc cei patru membri sta sa cada. Apa s-a infiltrat in pereti, iar tavanul aproape ca se prabuseste. Soba lor nu este intr-o stare prea buna, de aceea, de multe ori, cele doua camere care alcatuiesc casa sunt pline de fum. Acum, in pragul iernii, aduna uscaturi de prin jur si aprind focul. Nu au lemne, nu au mancare, nu au bani, nu au nimic. Tanara mama isi doreste o viata normala, fara greutati, dar stie ca asta este doar un vis. 

Geamurile casei sunt crapate, iar crapaturile sunt infundate cu haine vechi. Orice suflet ai avea, iti este greu sa nu fii impresionat de imaginile din casa familiei. Au nevoie de ajutor si traiesc cu speranta ca intr-o zi nu vor avea griji. In acest moment, cei doi copii si parintii nu au nimic al lor. Orice ajutor este bine venit. Casa familiei se afla pe drumul ce leaga comuna Grajduri de Scanteia si este la drumul principal. Este usor de gasit, pentru ca este cea mai saracacioasa constructie din zona.

Sursa: bzi.ro

 

Citește și: {load position articlescategoryload}

Related posts

Studiu: 60% dintre români se așteaptă ca, în acest an, angajatorii să le arate că munca le este apreciată

Redacția

Eurostat: România este țara din UE în care tinerele se mută cel mai devreme din casa părintească, în comparație cu băieții

Redacția

La bursa locurilor de muncă s-au angajat pe loc doar 75 de persoane

Redacția
Încarcă...