NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Suferință mare la audiențele prefectului. Instanța de judecată singura ce le poate face dreptate oamenilor

Peste 25 de persoane s-au înscris astăzi în audiențele susținute la Pașcani de către Romeo Olteanu, prefectul județului Iași.

Problemele oamenilor au fost diferite, dar majoritatea celor care au căutat un ajutor la prefect au fost îndemnați să se adreseze instanțelor de judecată pentru a-și obține drepturile.Un caz deosebit este cel al sătenilor din Gura Bâdiliței, comuna Vânători. În anul 2009 printr-un protocol o parte din terenurile oamenilor au trecut în administrativul Primăriei Pașcani.

 Decizia a aparținut Prefecturii, care practic a lăsat cu ochii în soare zeci de oameni care dețin în realitate proprietățile de ani de zile. Li s-a spus că terenurile aparțin Agenției Domeniilor Statului, dar cei nemulțumiți spun că realitatea este alta. Pe lângă oamenii afectați sunt și instituții, cum ar fi biserica sau școala din localitate, care au rămas fiecare fără 5 hectare de teren. Preotul din Gura Bâdiliței însoțit de doi localnici au venit astăzi la prefect. I-au prezentat acestuia o hartă în care sunt trecute proprietățile lor, ce datează din anul 1897, care încă este în vigoare. 

  

Cei afectați de semnarea protocolului între Primăriile Pașcani și Vânători ar urma să primească acum teren undeva în zona Hîrlău, dar ei nu agrează ideea.

 Un alt cetățean, Mihai Nechifor, deține jumătate de hectar de teren pe raza municipiului Pașcani, în zona Lunca, dar Primăria nu vrea să îl pună în proprietate deși deține Proces Verbal de Punere în Posesie. Prefectul Județului ne-a declarat la ieșirea de la audiențe că îi va chema pe primarii din Vânători și Pașcani la discuții în Iași pentru a analiza acel protocol.

 ”Vom analiza situația la Iași. Au fost astăzi peste 20 de persoane, majoritatea dintre ei au dreptate cu privire la problemele ce le ridică. Le analizăm și vom prezenta un răspuns. Sunt însă și multe cazuri în care oamenii trebuie să se adreseze instanței pentru a-și dobândi drepturile”, ne-a declarat Romeo Olteanu, prefectul Județului Iași. 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

ApaVital amenință Spitalul CF Pașcani cu sistarea apei. Conducerea instituției medicale cere respectarea legii

Răzvan Grecu

Președintele Asociației ”Făclia” cere sprijin pentru organizarea ”Cupei Pensionarilor la Pescuit”

Oana Cordoneanu

Un jucător de tenis pășcănean ajutat de autorități

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site