NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria municipiului Pașcani tentată să investească în domeniul producerii energiei electrice

Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pașcani, a anunțat astăzi că executivul studiază posibilitatea amenajării unei microhidrocentrale pe râul Siret. Aceasta ar urma să producă energie care, după ce va fi vândută în sistem, să aducă beneficii bugetului local.

Ideea primarului este aceea ca în zona de acumulare a barajului Siret, mai exact vanele din zona Blăgești ce regleză cursurile de apă din aval de Pașcani, să fie montate două turbine care produc energie electrică.

”Am fost astăzi la Roman unde am văzut cum funcționează un asemenea sistem. Acolo Primăria a investit într-un bazin de acumulare unde au fost instalate turbine și produce energie. Vrem să vedem care ar fi costurile implementării unui asemenea sistem și la Pașcani”, ne-a declarat primarul municipiului Pașcani.  

  

Executivului vrea să producă curent electric care să fie vândut societății E-on Electrica. Primăria ar putea chiar să se compeseze cu furnizorul de electricitate pentru curentul consumat cu iluminatul domeniului public.

Barajul de acumulare din apropierea podului de peste Siret ar urma să fie readaptat, iar acolo să fie montate cele două echipamente. Este vorba despre zona de acumulare realizată în anii comunismului pentru a asigura apă marilor societăți din municipiu.  

Sursele de finanțare ale proiectului ar fi bugetul local sau un parteneriat cu furnizorul de echipamente. Montarea a două turbine înseamnă o investiție de aproximativ un milion de euro. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Încă 12 mașini taxi vor circula la Pașcani

Ema Roman

Aurora SA Târgu Frumos a raportat afaceri de 3,1 milioane lei

Redacția

Se cer demisii la EcoSalubritate, din cauza problemelor cu salubrizarea municipiului. Cum comentezi?

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site