NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Suedia riscă o criză energetică majoră dacă nu decide în câteva zile ce face cu deșeurile sale nucleare

Suedia are mai puțin de o săptămână pentru a decide unde intenționează să își depoziteze deșeurile nucleare sau riscă să se confrunte cu întreruperi ale electricității, relatează Bloomberg.

Țara scandinavă a început să rămână fără spațiu unde să depoziteze deșeurile produse de cele 6 reactoare nucleare care furnizează în jur de o treime din necesarul de electricitate al țării.

Operatorii nucleari afirmă că dacă o decizie nu va fi luată până la sfârșitul lunii, vor fi nevoiți să înceapă să oprească activitatea centralelor în 3 ani, lucru care ar declanșa o criză majoră de electricitate și periclita obiectivele Suediei de a atinge neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Este așteptat ca problema, amânată de mai bine de un an, să fie abordată în următoarea ședință a guvernului format din Social-Democrați și Partidul Verde.

Advertisements
  

„Nu există nicio modalitate realistă de a înlocui producția centralelor nucleare într-un timp atât de scurt”, afirmă Torbjorn Wahlborg, directorul companiei de stat Vattenfall care operează 5 din cele 6 reactoare ale Suediei.

Advertisements

„Dimpotrivă, este mai multă nevoie decât oricând de reactoarele rămase dată fiind creșterea uriașă a cererii pentru energie de care Suedia va avea nevoie pentru a deveni neutră din punct de vedere al carbonului”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Județul în care rata de infectare a ajuns la 3,26, mai mare decât a Bucureștiului. Alte două județe se apropie de scenariul roșu

Redacția

Joe Biden le-a cerut oamenilor prezenți la discursul din Varșovia să o aplaude pe Maia Sandu: Sunt foarte mândru să fiu alături de dumneavoastră și de oamenii liberi ai Republicii Moldova

Redacția

VIDEO Novak Djokovic a câștigat Turneul Campionilor 2022 – Sârbul, la egalitate cu Roger Federer

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site