NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

SUA și Germania încearcă să pună capăt disputelor privind gazoductul / Biden, criticat din toate părțile

Statele Unite au anunțat miercuri un acord cu guvernul german pentru a pune capăt disputelor sale asupra controversatului gazoduct Nord Stream 2 care leagă Rusia de Germania, dar adversarii lui Joe Biden denunță un „cadou” făcut președintelui rus Vladimir Putin, potrivit AFP.

Acest acord, așteptat, trebuie prezentat în detaliu mai târziu astăzi, a confirmat numărul trei al diplomației americane Victoria Nuland, care a dezvăluit totuși principalele dispoziții: posibile sancțiuni împotriva Moscovei în caz de alunecare și angajamentul Washingtonului și Berlinului de a pleda împreună pentru prelungirea cu zece ani a măsurilor care garantează tranzitul prin Ucraina a gazului rusesc.

„Dacă Rusia ar încerca să folosească energia ca armă sau să comită alte acte agresive împotriva Ucrainei, Germania se angajează, în acest acord cu noi, să ia măsuri la nivel național și să promoveze măsuri eficiente la nivel european, inclusiv sancțiuni pentru a limita capacitățile de export rusești către Europa în sectorul energetic ”, a spus ea.

„Celălalt aspect al acestui acord este sprijinul pentru extinderea acordului de tranzit dintre Rusia și Ucraina, care se încheie în 2024. Vom pleda și vom presa (…) încă zece ani”, a adăugat ea.

  

Zelenski invitat la sfârșitul lunii august

Statele Unite se opun cu tărie și,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Primul bebeluș din România infectat cu noul coronavirus a revenit în brațele mamei

Redacția

Câte zile libere vom avea în 2020. Calendarul minivacanțelor pentru anul viitor

Redacția

Bitdefender avertizează că are loc o campanie de phishing cu e-mail-uri ce par a fi trimise de BCR şi Poşta Română

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site