NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

European Robotic Arm, lansat către Stația Spațială Internațională: O premieră pentru Europa și Rusia în spațiu

ERA este primul robot capabil să „umble” în jurul părților rusești ale complexului orbital. Poate manipula componente de până la 8000 kg cu o precizie de 5 mm și va transporta astronauții de la un loc de lucru la altul.

  • Brațul Robotic European (ERA) este în drum spre Stația Spațială Internațională după ce fost lansat miercuri la bordul unei rachete Proton din Cosmodromul Baikonur din Kazahstan.
  • Robotul lung de 11 metri călătorește într-o poziție pliată, atașat la ceea ce va fi baza sa de origine: modulul de laborator multifuncțional rus, cunoscut sub numele de „Nauka”.
  • Racheta Proton-M a plasat Nauka și ERA pe orbită la aproximativ 10 minute după decolare, la aproape 200 km deasupra Pământului.

Brațul Robotic European (ERA) este în drum spre Stația Spațială Internațională după ce a fost lansat pe o rachetă Proton din Cosmodromul Baikonur, din Kazahstan, astăzi la ora 16:58 CEST.

Robotul de 11 m lungime călătorește pliat și atașat la ceea ce va fi baza sa de origine – modulul de laborator multifuncțional, numit și „Nauka”.Proton-M a plasat Nauka și ERA pe orbită la aproximativ 10 minute după decolare, la aproape 200 km deasupra Pământului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

Comisii de verificare la oficiile poștale din toată țara

Redacția

„La morminte“. De ce s-a întors un soldat german, după 40 de ani, la locul unei ambuscade plănuite de Armata Roşie în Ceahlău

Redacția

2 şi 3 mai 2013 sunt zile libere

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site