NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

SUA: Mobilizare sindicală pentru o grevă a angajaţilor din domeniul sanitar epuizaţi din cauza pandemiei

Peste 24.000 de asistenţi medicali şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii angajaţi de consorţiul american de îngrijire integrată Kaiser Permanente ameninţă cu greva în statele California şi Oregon pentru a cere condiţii de muncă mai bune după mai bine de un an şi jumătate de pandemie, informează AFP și Agerpres.

Două sindicate au anunţat luni că membrii lor au votat cu o majoritate covârşitoare în favoarea organizării unei greve pentru a cere condiţii de muncă mai bune, creşteri salariale şi recrutări suficiente pentru a face faţă deficitului de personal.

“Sindromul de burnout (al epuizării profesionale) a atins niveluri record în (sectorul) sănătăţii după 20 de luni de pandemie”, a declarat într-un comunicat Michael Barnett, preşedintele unei filiale a sindicatului USW.

Conducerea consorţiului Kaiser Permanente “promovează planuri care vor exacerba lipsa cronică de personal, inclusiv prin propunerea reducerii salariilor pentru noii angajaţi şi reducerea lor în cazul lucrătorilor care se luptă să facă faţă creşterii preţurilor la produse alimentare, locuinţe şi alte produse esenţiale”, acuză sindicatul asistenţilor medicali din California (UNAC / UHCP) şi USW.

  

Kaiser Permanente deserveşte aproximativ 12 milioane de pacienţi în Statele Unite, în 39 de spitale şi peste 700 de centre de sănătate.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Australia a comandat 85 de milioane de vaccinuri Pfizer. Să aibă pentru următorii doi ani

Redacția

Angajat din Aeroportul Otopeni, depistat cu coronavirus

Redacția

Angajat al Aeroportului Iași, infectat cu COVID. Cu câte persoane a intrat în contact

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site