NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Kristalina Georgieva, șefa FMI, poate răsufla liniștită. Instituția o reconfirmă pe post în ciuda acuzațiilor care i se aduc

Comitetul executiv al FMI a decis păstrarea Kristalinei Georgieva în calitate de director general al instituției spunând că are „deplină încredere” în capacitatea ei de a-și îndeplini responsabilitățile, în ciuda acuzațiilor că ar fi făcut presiuni asupra personalului Băncii Mondiale pe vremea când era director executiv al acesteia pentru a manipula date în beneficiul Chinei, scrie Financial Times.

Anunțul vine în urma unor întâlniri- maraton ale boardului FMI, care au durat câteva zile pentru a ajunge la un acord cu privire la soarta Kristalinei Georgieva, existând serioase disensiuni între cei 24 de directori ai boardului.

Franța, Germania, Italia și Marea Britanie s-au aliniat alături de China și Rusia pentru a pleda în favoarea ei, în timp ce doi dintre cei mai mari acționari ai fondului, SUA și Japonia, au o revizuire solidă.

Într-o declarație publicată luni seara, consiliul FMI a declarat că dovezile prezentate „nu au demonstrat în mod concludent” că Georgieva a jucat un rol „necorespunzător” în ceea ce privește China în timp ce se afla la Banca Mondială.

  

„După ce a analizat toate dovezile prezentate, consiliul executiv își reafirmă încrederea deplină în co

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Mirel Rădoi, dezamăgit după meciul cu Liechtenstein: “Mi-aş fi dorit să mai marcăm goluri”

Redacția

Orban: Situaţia PNL este destul de critică. Preferinţa mea este pentru refacerea actualei coaliţii

Redacția

Valeriu Gheorghiță: Măsurile restrictive pentru persoanele nevaccinate sunt pentru a le proteja pe acestea, ca să nu ajungă în spital

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site