RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Studiu: Taxarea anumitor antibiotice ar putea contribui la combaterea riscului de rezistență la medicamente/ Cum ar putea fi impozitate

Rezistența antimicrobiană reprezintă o preocupare majoră în materie de sănătate publică, iar un nou studiu analizează modul în care impozitarea ar putea influența prescripțiile de antibiotice.

Taxarea antibioticelor cu spectru larg care contribuie cel mai mult la rezistența la medicamente ar putea reduce prescrierile în favoarea altor medicamente, afirmă cercetătorii britanici, scrie Euronews.

Principalul factor care contribuie la rezistența antimicrobiană (RAM), care apare atunci când bacteriile nu mai răspund la medicamente, este utilizarea excesivă și abuzivă a antibioticelor.

Antibioticele sunt clasificate în două categorii: cu spectru îngust (care vizează anumite bacterii) sau cu spectru larg (care sunt utilizate pe scară mai largă).

  

În timp ce medicamentele cu spectru restrâns pot contribui la încetinirea RAM, acestea necesită cunoașterea bacteriilor care cauzează o infecție, în timp ce antibioticele cu spectru larg nu.

Cercetătorii au analizat impactul impunerii unei „taxe” medicilor generaliști atunci când aceștia prescriu antibiotice cu spectru larg, bazându-și cercetarea pe 10 ani de analiză a datelor privind vânzările lunare de antibiotice din Regatul Unit.

Ei și-au publicat concluziile în International Journal of Industrial Organisation.

„Rezistența la antibiotice este o problemă importantă și o prioritate pentru politica de sănătate din Regatul Unit.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Uniunea Europeană lansează un fond de 175 de milioane de euro pentru inovaţii în domeniul apărării

Redacția

NATO începe luni în Germania cel mai mare exerciţiu aerian din istoria sa

Redacția

Patronii IMM cer amânarea eTVA: Ordonanța blochează activitatea antreprenorilor și nici nu reduce evaziunea fiscală

Redacția
Încarcă...