NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Studiu MedLife: Testele rapide pentru Covid au o sensibilitate de doar 60%. Pacienții care recurg la acestea își asumă riscuri

MedLife atrage atenția, într-un comunicat remis luni presei, că, potrivit unui studiu pe care l-a făcut, testele rapide pentru Covid au o sensibilitate de doar 60%, astfel că pacienții care recurg la acestea își asumă riscuri. Ministerul Sănătății a anunțat introducerea testelor rapide la unitățile de primiri urgențe, unde cele cu rezultat negativ vor fi dublate de RT PCR.

Potrivit reprezentanților MedLife, testele rapide au o sensibilitate de doar 60% și pot duce în eroare mai ales pacienții asimptomatici. Compania a realizat un studiu observațional cu un astfel de test utilizând drept comparare RT-PCR realizat la nivel de grup.

MedLife subliniază că RT PCR este în continuare etalonul și instrumentul utilizat global pentru identificarea purtătorilor de virus SARS CoV 2.

„Prioritatea actualei pandemii este depistarea și izolarea celor ce sunt contaminați cu noul coronavirus și, deci, pot transmite acest virus altora. Prin capacitatea foarte mare de contagiozitate și imprevizibilitatea evoluției bolii cu decompensări majore și insuficiente multiorgan, de multe ori letale, depistarea si izolarea precoce a purtătorilor de SARS CoV-2 este esențială pentru a limita răspândirea bolii și a ajuta sistemele de sănătate să facă față crizei mondiale”, precizează sursa citată.

  

Pentru identificarea purtătorilor de SARS CoV-2, simptomatici dar mai ales asimptomatici, arată MedLife, testele utilizate trebuie să indeplinească următoarele caracteristici: să fie cât mai sensibile (pentru a putea identifica concentrații cât mai mici de virus, mai ales că, până acum, nu se cunoaște doza infectantă), cât mai precise (sa identifice corect prezența SARS CoV-2, ținând cont că alți virusi ai familiei Coronaviridelor sunt deja prezenți cu răspândire globală; vorbim de tulpinile responsabile de “guturai”), să fie suficient de rapide și pretabile la volume mari de testări și, nu în ultimă instanță, să fie cost eficiente. În plus, față de aceste caracteristici, aceste metode trebuie armonizate la nivel global, astfel încât politicile de sănătate și urmărirea epidemiologică să fie unitare.

Continuarea pe g4media.ro

Advertisements

Related posts

Medici cercetați disciplinar după ce au făcut sex în secția de Terapie Intensivă, unde sunt tratați pacienții de Covid-19

Redacția

Legea tichetelor de vacanţă, ADOPTATĂ de Parlament. BUGETARII primesc 6.000 de lei

Redacția

Taxa auto a fost suspendată.Românii îşi vor primi înapoi banii achitaţi

Redacția
Încarcă...