RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Știința a demonstrat că înjurăturile îți fac bine!

Dacă vrei o modalitate rapidă și ușoară de a afla câte cuvinte obscene știe o persoană, calc-o pe picior. Durerea poate face lucruri interesante cu limbajul nostru, dar ar putea fi adevărat faptul că înjurăturile îți fac bine?

Noi cercetări sugerează că atât cuvintele, cât și gesturile obscene ar putea avea un efect de reducere a durerii.

Studiul a inclus 111 studenți de la Colegiul Kalamazoo din Michigan (SUA), 61% dintre aceștia identificându-se drept femei, cu o vârstă medie de 19 ani. Durerea a fost indusă folosind o metodă experimentală bine cunoscută, în care mâna unei persoane este introdusă în apă cu gheață pentru atât de mult timp cât poate suporta aceasta.

Înjurăturile îți fac bine. Iată cum!

  

Studiul a fost conceput pentru a măsura efectul limbajului și gesturilor, atât „neutre” cât și ”tabu”, asupra percepției durerii. În partea despre limbaj a studiului, participanților li s-a cerut să spună repetat fie „fuck”, fie „flat” în timp ce mâna le era scufundată în apa rece. În partea despre gesturi, li s-a spus să miște în sus și în jos fie degetul mijlociu (tabu), fie degetul arătător (neutru).

Participanților li s-a cerut să le spună cercetătorilor imediat ce simțeau durere,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ministrul Culturii, după ce un sarcofag vechi de 1800 de ani a fost distrus cu excavatorul în Alba Iulia: Vinovații să fie trași la răspundere

Redacția

Infotrafic: Circulație dificilă pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea; două autotrenuri au derapat

Redacția

Compania Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră scoate la vânzare complexul turistic Venus din Eforie Nord, pentru 4 milioane de euro

Redacția
Încarcă...